default-image

Τo λουκέτο στην Κνωσό φωτογραφίζουν οι τουρίστες

Κρήτη
Τo λουκέτο στην Κνωσό φωτογραφίζουν οι τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα λόγω Πανελλαδικής απεργίας, με τον κλάδο να διεκδικεί την επίλυση θεσμικών ζητημάτων, καθώς και την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Νησιωτικής Πολιτικής της κυβέρνησης, τον Δεκέμβριο του 2016.

Και στην Κρήτη, επισκέπτες αποχωρούσαν απογοητευμένοι από τους κλειστούς αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου Κινέζοι τουρίστες φωτογραφίζουν το λουκέτο αλλά και τη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται μάλιστα για μια απεργία προειδοποιητικού χαρακτήρα και όπως εκτιμάται η χρονική περίοδος του ΠΑΣΧΑ θα είναι θερμή από άποψη κινητοποιήσεων, εφόσον δεν δρομολογηθούν λύσεις στα αιτήματά τους.

Ορατό πλέον είναι το ενδεχόμενο χιλιάδες τουρίστες, από τον Απρίλιο να βρίσκουν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που θα είναι καταστροφικό και για τον Κρητικό τουρισμό, όπως επισημαίνουν τουριστικοί παράγοντες.

Οι ελλείψεις σε αρχαιοφύλακες… τραγικές:

45 αρχαιοφύλακες εργάζονταν στις Αρχαιότητες της Κνωσού το 1985, ενώ σήμερα δεν ξεπερνούν τους 16!

Ενώ σε επίπεδο χώρας, εργάζονται 1470 αρχαιοφύλακες όταν οι ανάγκες υπολογίζονται σε 2.500 αρχαιοφύλακες.

Και ενώ το κράτος εισπράττει τεράστια έσοδα από τους Αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους, σε ότι αφορά τις επιπλέον μέρες εργασίας τους, τις Κυριακές και τις Αργίες.

Παράλληλα , αρχαιοφύλακες κρούουν το καμπανάκι στο αρμόδιο υπουργείο στη περίπτωση που δεν προσληφθούν από την 1η Απριλίου, οι εποχικοί εργαζόμενοι, προειδοποιώντας ότι δεν θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το διευρυμένο ωράριο, πέραν τις 3.00 το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News