default-image

Ερευνούν ξανά το σημείο που βρέθηκε ο σκελετός - photos

Κρήτη
Ερευνούν ξανά το σημείο που βρέθηκε ο σκελετός - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στο σημείο από όπου ανασύρθηκε ο ανθρώπινος σκελετός την περασμένη Πέμπτη  στην περιοχή των Μαλίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην περιοχή έχουν ήδη φτάσει η ιατροδικαστής Δέσποινα Νάθενα και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Το πηγάδι αποσφραγίστηκε ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί από περιπολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

Αστυνομία και ιατροδικαστές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο πηγάδι το οποίο έχει σφραγιστεί και  για αυτό ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες.

Τι έδειξαν τα πρώτα ευρήματα

Η πρώτη εκτίμηση από την εικόνα του σκελετού δείχνει άνδρα μετρίου αναστήματος, ενώ στο κρανίο δε διαπιστώθηκαν οφθαλμοφανείς κακώσεις.

Η μακάβρια αποκάλυψη ήρθε στο φως όταν εργάτες ανέλαβαν να καθαρίσουν το πηγάδι το οποίο πρόσφατα καλύφθηκε με τσιμεντένιο καπάκι και κτίσμα.  

Ατύχημα ή δολοφονία το δίλημμα θρίλερ που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές . Στη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιοριστεί αν το θύμα έφερε και τι είδους τραύματα, ώστε να υπάρξει ένα πρώτο συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου.

Το τελευταίο στίγμα του Στίβεν τοποθετείται μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου  στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, όπου ζητούσε πληροφορίες πώς να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του.

Ο ιδιοκτήτης του που έζησε όλα αυτά τα χρόνια το δράμα της οικογένειας Κουκ έσπευσε να ζητήσει πληροφορίες. Πριν από τρεις μήνες κλιμάκιο της Interpol είχε βρεθεί και πάλι στα Μάλια αναζητώντας πληροφορίες.

Οι τοπικές Αρχές έχουν ήδη  ενημερώσει το Βρετανικό προξενείο για το ισχυρό ενδεχόμενο να πρόκειται για το νεαρό αγνοούμενο Στήβεν Κουκ, ώστε να ενημερωθεί η οικογένεια και να συμβάλει στην αναγνώριση των ευρημάτων και την  τελική ταυτοποίηση που αναμένεται μέσω του DNA.

Η είδηση αποτελεί ήδη πρωτοσέλιδο στο βρετανικό τύπο και η οικογένεια του Στήβεν, δηλώνει πως περιμένει με αγωνία την ολοκλήρωση έρευνας στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται νέα ανασκαφή στο πηγάδι, τα επόμενα 24ωρα.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News