default-image

Ανατροπή στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη

Κρήτη
Ανατροπή στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ξαφνικός θάνατος του βουλευτή και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου είναι ο λόγος της ακύρωσης της προγραμματισμένης περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τα γραφεία της Ν.Δ., η ομιλία του κ. Μητσοτάκη για αύριο, στις 7:30 μ.μ., στον κινηματογράφο "Αστόρια" στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Ωστόσο δε θα επισκεφτεί το νομό Λασιθίου και φυσικά θα αφιχθεί στο Ηράκλειο, με πτήση προς το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" και όχι της Σητείας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τα γραφεία της Ν.Δ., «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη διήμερη περιοδεία του την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, σε Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο, λόγω του αδόκητου θανάτου του βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου.

Οι προγραμματισμένες επαφές του κ. Μητσοτάκη με στελέχη της πανεπιστημιακής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων, αλλά και οι συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και το Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο δε θα πραγματοποιηθούν.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου (σ.σ. αύριο) θα μιλήσει στις 19:30, στον κινηματογράφο "Αστόρια", στο Ηράκλειο Κρήτης».

Αξιολόγηση: «Δώστε απαντήσεις, κύριε Τσίπρα»

Στο μεταξύ, η Ν.Δ. επανέρχεται με ανακοίνωσή της και ζητά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αξιολόγηση.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών και να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις. Στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν μπορεί ούτε να υπεκφεύγει, ούτε να τυρβάζει περί άλλα...», αναφέρει η Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. ζητά απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: «Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι; Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση; Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ίδιου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει "καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά".

»Τελικά μετράει ή δε μετράει ο χρόνος; Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απάντησε ο Τσίπρας»...

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ., υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στα ερωτήματα Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε όλες τις απαντήσεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση και την πορεία του τόπου ενώπιον της Βουλής και του ελληνικού λαού», ανέφερε το κυβερνών κόμμα και πρόσθεσε: «Αν, παρ' όλα αυτά, η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη επιμένει να μην καταλαβαίνει, μπορεί να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τώρα που έκανε την αρχή».

«Κάτω τα χέρια»

Στο μεταξύ, σε έντονο ύφος απάντησε προχθές Σάββατο η Νέα Δημοκρατία στα σενάρια για ενδεχόμενη δήμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που προέρχονται από διαρροές της κυβέρνησης, οι κ. Τσίπρας-Καμμένος ετοιμάζονται να επαναλάβουν το ίδιο καταστροφικό έργο του 2015: Εσωτερική στάση πληρωμών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα και δήμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Κάτι τέτοιο θα "στραγγαλίσει" την πραγματική οικονομία, θα βυθίσει τη χώρα στην ύφεση, θα οδηγήσει σε νέα μείωση συντάξεων και θα εκτοξεύσει την ανεργία», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Και κατέληξε: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάλει χέρι στα αποθεματικά των συνταξιούχων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News