default-image

Προς αποσταθεροποίηση οδεύει η Αλβανία

Κόσμος
Προς αποσταθεροποίηση οδεύει η Αλβανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων απέναντι από τον πρωθυπουργικό μέγαρο, το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του και να απέσχει από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου. 

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από χτες στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της δεξιάς.

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι "με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα".

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά, καθώς και ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης η οποία έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News