Ειδήσεις

Ερωτοχτυπημένη ταμίας "αμάρτησε" και δικάζεται

52χρονος εκμεταλλευόμενος τη συναισθηματική εξάρτηση της ταμίας την οδήγησε σε πλαστογραφίες, από όπου υπήρξε παράνομο όφελος χιλιάδων ευρώ.

Σήμερα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση με την υπεξαίρεση από το ταμείο της τράπεζας που διέπραξε μία ταμίας για χάρη ενός άνδρα, ο οποίος εν συνεχεία "έσπαγε" και πλαστές επιταγές που εξέδιδε η αγαπημένη του γι' αυτόν!

Η υπόθεση αφορά στην κατάχρηση ποσού που ξεπερνά τις 351.000 ευρώ, ενώ το βούλευμα που τους στέλνει και τους δύο στο εδώλιο αναφέρει καθαρά ότι η ταμίας της τράπεζας είχε υποταχθεί στις βουλές του άνδρα με τον οποίο σχετιζόταν ερωτικά.

Οι παράνομες πράξεις είχαν τελεστεί από το 2007 ως το 2009, ενώ το βούλευμα που τους έστειλε ως κατηγορούμενους στο ακροατήριο εκδόθηκε το 2014.

Η εν λόγω τραπεζική υπάλληλος εργαζόταν σε υποκατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στον Πύργο Μονοφατσίου και, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, προχώρησε σε υπεξαίρεση στην υπηρεσία όχι μία, αλλά πολλές φορές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα, με αποτέλεσμα να ιδιοποιηθεί παρανόμως το ποσό των 351.068,57 ευρώ.

Μάλιστα, τότε η Παγκρήτια Τράπεζα είχε εκδώσει και ανακοίνωση, καθησυχάζοντας τους πελάτες της πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Η υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είχε πρόσβαση στα τερματικά και το ταμείο των συναδέλφων της, προχώρησε σε εικονικές αναλήψεις από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων για λογαριασμών διαφόρων πελατών, χωρίς να έχει φυσικά την έγκρισή τους, ενώ πλαστογράφησε και συναδέλφους της.

Άνοιγε, έκλεινε, εισέπραττε λογαριασμούς και τόκους ανεξέλεγκτα για περίπου 1,5 χρόνο, αποδίδοντας τα παράνομα κέρδη σε έναν άνδρα που είναι σήμερα 52 ετών.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

"Έσπαγε" πλαστές επιταγές σε άλλες τράπεζες

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο συγκατηγορούμενός της από τις 12 Δεκεμβρίου 2007 ως τις 20 Νοεμβρίου 2008, εκμεταλλευόμενος τη σχέση συναισθηματικής εξάρτησης που είχε μαζί του, με πειθώ και φορτικότητα και συνεχείς προτροπές, συμβουλές και παραινέσεις και επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα, προκάλεσε στην ταμία την απόφαση να κάνει πλαστογραφίες, από τις οποίες υπήρξε παράνομο όφελος 150.000, στην τράπεζα που εργαζόταν η ίδια αλλά και σε ακόμη δύο τράπεζες.

Με ανάλογο τρόπο έδρασαν και ως προς τα φύλλα επιταγών, που ήταν πολλά, ενώ, όπως αναφέρει το βούλευμα, προκύπτει σκοπός βιοπορισμού του 52χρονου, καθώς και ροπή στην τέλεση τέτοιων πράξεων, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του.

Εκείνη τού ετοίμασε πλαστές επιταγές, τις οποίες και χρησιμοποίησε με άλλο όνομα και δικαιούχο.

Τις πλαστές επιταγές τις μεταβίβαζε λόγω ενεχύρου σε άλλες τράπεζες και εισέπραττε.

Μάλιστα, σε άλλες περιπτώσεις εμφανίστηκε σε αρμόδιους υπαλλήλους άλλων τραπεζών και ενεχείρισε τις πλαστές επιταγές, πείθοντας τους υπαλλήλους ότι πρόκειται για πραγματικές συναλλαγές και οφειλές.

Στην πραγματικότητα όμως τα εν λόγω αξιόγραφα δεν ήταν πραγματικές αλλά εικονικές συναλλαγές και δεν επρόκειτο να πληρωθούν από τους φερόμενους εκδότες, αφού ήταν πλαστά.

Ωστόσο, έπεισε τους υπαλλήλους των δύο άλλων τραπεζών να δεχτούν τις επιταγές ως ενέχυρο και να τις καταχωρίσουν στο πλαφόν του αλληλόχρεου λογαριασμού που διατηρούσε ο ίδιος σε κάθε μια τράπεζα.

Εξέλιξη

Η ταμίας και ο 52χρονος απολογήθηκαν το 2013, το βούλευμα εκδόθηκε το 2014 και κατηγορούνται για απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση. Ο 52χρονος σήμερα άνδρας, που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατηγορείται ότι, εκμεταλλευόμενος τη συναισθηματική εξάρτηση της πρώην ταμία από αυτόν, της ζήτησε να υπεξαιρέσει χρήματα και να εκδώσει πλαστές επιταγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη έχει επιστρέψει στην τράπεζα κάποιο ποσό, ενώ και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια