default-image

Πέθανε ο Αμερικανός Τομ Ρέιγκαν

Κόσμος
Πέθανε ο Αμερικανός Τομ Ρέιγκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Αμερικανός φιλόσοφος Τομ Ρέιγκαν, συγγραφέας του έργου με το οποίο θεμελιώθηκε το κίνημα προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στις ΗΠΑ.

Στον επίσημο ιστότοπό του έχουν αναρτηθεί μονάχα οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του: «28η Δεκεμβρίου 1938- 17η Φεβρουαρίου 2017».

Αμερικανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την εκπρόσωπο τύπου της οικογένειας, μετέδωσαν ότι απεβίωσε την Παρασκευή στη Βόρεια Καρολίνα, έπειτα από πνευμονία.

Ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο Τομ Ρέιγκαν έγραψε το σύγγραμμα «Τα δικαιώματα των ζώων» ("The case for animal rights"), που εκδόθηκε το 1983 στις ΗΠΑ και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Ο επίσης θεωρητικός των δικαιωμάτων των ζώων και κάτοχος της έδρας ηθικής στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ο Αυστραλός Πίτερ Σίνγκερ απέτισε την Παρασκευή φόρο τιμής στον εκλιπόντα με ανάρτησή του στο Twitter:

«Μόλις έμαθα τα θλιβερά νέα ότι ο Τομ Ρέιγκαν, ένας φιλόσοφος πρωτοπόρος για τα δικαιώματα των ζώων που γνώριζα από το 1973 απεβίωσε το πρωί».

Στον επίσημο ιστότοπο του Τομ Ρέιγκαν αναρτήθηκε η διασημότερη ομιλία του, που εκφώνησε το 1988, κατά των πειραμάτων των ζώων:

«Παραδόστε αυτά τα όπλα του κακού κι ακολουθήστε μας, εσείς οι επιστήμονες, τόσο θαρραλέοι και τόσο καλοί για να υπερασπιστούμε αυτό που είναι δίκαιο και σωστό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News