default-image

Η πιο δύσκολη μάχη για το 16μηνών μωρό στην εντατική ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Η πιο δύσκολη μάχη για το 16μηνών μωρό στην εντατική ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει να δίνει τη πολύ δύσκολη μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το μόλις 16 μηνών μωρό για το οποίο αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί αερομεταφορά στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη, τα σχέδια άλλαξαν και το βρέφος επέστρεψε και πάλι στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία.

Για ιατρικό επίτευγμα κάνει λόγο ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλος μιλώντας στο neakriti.gr, δίδοντας έμφαση με τον τρόπο αυτό αφενός στην κρισιμότητα της κατάστασης, αφετέρου, στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται συνεχώς από γιατρούς και νοσηλευτές.

"Η κατάσταση του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή και αν δεν σταθεροποιηθεί δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δίνει μάχη το μωρό μαζί του όμως και σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας Παίδων του νοσοκομείου. "

Ο κ. Τασσόπουλος στέκεται και στο έργο που συντελείται από το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς όπως τονίζει γίνονται συνεχώς υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παραμείνει στη ζωή το αγοράκι.

"Όλο το προσωπικό από νοσηλευτές γιατρούς μέχρι και καθηγητές του Πανεπιστημίου παρακολουθούν νυχθημερόν την εξέλιξη της υγείας του , συμβάλλοντας με όλα τα μέσα προκειμένου το αγοράκι να βγει νικητής από την πρώτη του αυτή δύσκολη μάχη για τη ζωή."

Τι ακριβώς έγινε την περασμένη Τετάρτη και ναυάγησε η αερομεταφορά του μωρού.

Να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά είχε κριθεί αναγκαία η επιχείρηση αεροδιακομιδής του παιδιού για την Αθήνα, τελικά δεν προχώρησε η διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο αλλά τελικά η απόφαση άλλαξε, λόγω της κρισιμότητας της υγείας του και κάποιων διαδικαστικών ζητημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα να μην δώσουν το πράσινο φως για την αερομεταφορά και ως εκ τούτου να συνεχίσει τη νοσηλεία του στο ΠΑΓΝΗ

Ο γολγοθάς της οικογένειας

Στο πλευρό του συγκλονισμένη η οικογένεια  του που προσεύχεται να πάνε όλα καλά και το αγγελούδι της να καταφέρει να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφίες αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News