default-image

Ξεκινά ο θεσμός της μαθητείας για πρώτη φορά από το Ηράκλειο

Ελλάδα
Ξεκινά ο θεσμός της μαθητείας για πρώτη φορά από το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα ξεκινά ο θεσμός της μαθητείας που για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο εφαρμόζεται στο Νομό Ηρακλείου. Η υλοποίηση του θεσμού του Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας θα εφαρμοστεί πιλοτικά στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου και στο 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.

Αφορά πτυχιούχους της ειδικότητας Ηλεκτρολόγων, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο από επιχειρήσεις του Ηρακλείου.

Η Πιλοτική Τάξη Μαθητείας είναι διάρκειας εννιά μηνών και θα συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου, μία φορά την εβδομάδα, και Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας ? επιμερισμένο τουλάχιστον σε 4 ημέρες.

Οι απόφοιτοι της τάξης Μαθητείας θα λάβουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους.

Πέρα από την ειδικότητα Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα και άλλες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, σε πιλοτική βάση.

Ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας πρόκειται να επεκταθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News