default-image

Στην Interpol η ζώνη μαζί με τον ανθρώπινο σκελετό

Κρήτη
Στην Interpol η ζώνη μαζί με τον ανθρώπινο σκελετό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της οικογένειας του Στίβεν Κουκ περνούν μέσω της Ιντερπόλ οι φωτογραφίες με τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί μαζί με τον ανθρώπινο σκελετό από το πηγάδι, ώστε να δηλώσουν αν αναγνωρίζουν κάποιο από τα αντικείμενα.

Η ζώνη, όπως αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV, αποτελεί ίσως το πιο καθοριστικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές στην προσπάθεια για την ταυτοποίηση του θύματος, καθώς δεν έχει αλλοιωθεί από τα χρόνο και τις συνθήκες, όπως έχει συμβεί στα υπολείμματα ρούχων που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ

Εκτός από τη ζώνη, διαμέτρου 82 εκατοστών, στα ευρήματα συγκαταλέγονται  φερμουάρ και κουμπιά, καθώς και μια φωτογραφική μηχανή μιας χρήσεως.

Μέσω της Ιντερπόλ, η ΕΛ.ΑΣ. διαβίβασε και το αίτημα για δείγματα γενετικού υλικού από τους γονείς και τον αδελφό του αγνοούμενου Βρετανού, είτε κάποιο δικό του αντικείμενο, που να έχουν ακόμη στην κατοχή τους ώστε να γίνει η σύγκριση με το DNA από το σκελετό και η έρευνα να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς και να επικεντρωθεί  μετά την ταυτοποίηση, στις συνθήκες θανάτου του θύματος.

Ατύχημα ή δολοφονία

Ατύχημα ή δολοφονία το δίλημμα θρίλερ που καλούνται να απαντήσουν οι αρχές. Στη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιοριστεί αν το θύμα έφερε και τι είδους τραύματα, ώστε να υπάρξει ένα πρώτο συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου. Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν άνδρα μετρίου αναστήματος, ενώ στο κρανίο δε διαπιστώθηκαν οφθαλμοφανείς κακώσεις.

Αστυνομία και ιατροδικαστές εκτιμούν ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο πηγάδι το οποίο έχει σφραγιστεί και θα ερευνηθεί μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη εξέταση των οστών που έχουν περισυλλέγει, καθώς τα οστά που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο συνθέτουν περίπου το 70% ενός ανθρώπινου σκελετού.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News