default-image

Καθησυχαστικός για τις συντάξεις ο Πετρόπουλος

Κρήτη
Καθησυχαστικός για τις συντάξεις ο Πετρόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν απονεμηθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις οι οποίες αγγίζουν τις 90.000 σε επίπεδο χώρας και με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 859 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Θα καταφέρουμε το απίστευτο» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, την ώρα που συνδικαλιστές του ΙΚΑ αναφέρονταν στην υποστελέχωση και στις χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις για την απονομή συντάξεων έως και 6 χρόνια.

«Δεν βγαίνει το πλαφόν» υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ηρακλείου, με τον υφυπουργό να δηλώνει ότι θα ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες με προσωπικό.

Στη μάστιγα της ανεργίας αλλά και στη μαύρη εργασία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο οποίος έκανε σαφές ότι δεν θα πρόκειται να υπάρξει σωτηρία στο ασφαλιστικό σύστημα εφόσον δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας.

Αναφερόμενος στην εισφοροδιαφυγή, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι το χτύπημα θα είναι καίριο…

Ασφαλιστικό και φορολογικό στραγγαλίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανέφερε στον υπουργό ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενώ στους χιλιάδες ανασφάλιστους επαγγελματίες που δεν μπορούν να ενταχθούν στο νέο σύστημα, λόγω οφειλών, αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Λεκάκης.

«Υπάρχει κενό ενημέρωσης» διαπίστωσε ο υπουργός στη διάρκεια συνάντησης του με παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι ζητούσαν διευκρινήσεις σε διάφορα ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης.

Ερωτηθείς ο κ. Πετρόπουλος σε σχέση με δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με πολεοδομικές παραβάσεις, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News