default-image

Δέσμευση Κοντονή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Κρήτη
Δέσμευση Κοντονή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πολιτική βούληση εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής.

Κατά τη συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα με συμμετέχοντες -μεταξύ άλλων- τον υπουργό Δικαιοσύνης, το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρη Ροζάκη, επί της ουσίας ανασύρθηκε από τα συρτάρια του Yπουργείου ο φάκελος του νέου δικαστικού Μεγάρου, με τους ειδικούς «απεσταλμένους» από το Ηράκλειο να κάνουν λόγο για ευχάριστη εξέλιξη.

Η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην πρωτεύουσα. Εκτός των κ. Κοντονή, κ. Λαμπρινού και κ. Ροζάκη, το "παρών" έδωσαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Σάρλης, αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, Νίκος Παπαδαντωνάκης.

Στη συνάντηση που όπως επιβεβαίωσαν μιλώντας στο neakriti.gr τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου, όσο και ο κ. Ροζάκης, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα, επετεύχθη ο βασικός στόχος της επίσκεψης της ηρακλειώτικης αντιπροσωπείας στο υπουργείο. Αυτός δεν ήταν άλλος από το να βγει από το τέλμα, στο οποίο είχε βρεθεί τους τελευταίους μήνες, η διαδικασία της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

«Αυτό που βγήκε από τη συνάντηση, είναι η δέσμευση του υπουργού για την ανάσυρση του φακέλου από τα… συρτάρια, ώστε να ξεκολλήσουμε επιτέλους και να πάμε σε προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ανάδοχο του έργου" ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr, ο πρόεδρος το Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΗ, οι εξελίξεις αναφορικά με το καυτό ζήτημα του νέου Μεγάρου είχαν ουσιαστικά παγώσει μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Είναι παρήγορο ότι ο κ. Κοντονής έδειξε ενδιαφέρον και όπως μας είπε συγκεκριμένα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε ενημέρωση από το Υπουργείο αναφορικά με τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν για την αποτελμάτωση της ανέγερσης των νέων Δικαστηρίων» μας είπε ο κ. Ροζάκης, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι… χειροπιαστό. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ροζάκη, είναι θετικό το ότι υπάρχουν ακόμη οι φάκελοι από τον προηγούμενο διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου της ανέγερσης, παρά το γεγονός ότι αυτός είχε κηρυχθεί άγονος.

«Η διαδικασία της ανέγερσης του νέου Μεγάρου, είχε μπει σε ένα τέλμα» είπε στο neakriti.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος μας θύμισε ότι η τελευταία συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2016. Παρόλα αυτά, ο κ. Λαμπρινός τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα, σχολιάζοντας ότι τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης είναι θετικά και ευελπιστώντας ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν εξελίξεις.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα, αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα εξής: «Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον Πρόεδρο και το μέλος του Δ..Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρη Ροζάκη και Νίκο Παπαδαντωνάκη αντίστοιχα, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και είχε ως βασικό αντικείμενο την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου".

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News