default-image

MRB: Με 13 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία

Ελλάδα
MRB: Με 13 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με διαφορά 13  ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. Στα αξιοσημείωτα επίσης η μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και η αύξηση των ποσοστών ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.   

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό με ποσοστό 33,1%, η έρευνα δείχνει το Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 18,1%. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό 45%, λέει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι καταλληλότερος.  

Η πρόθεση ψήφου στη συλλογή στοιχείων από τις 13 έως 15 Φεβρουαρίου, δείχνει 27,2% μπροστά τη Ν.Δ. έναντι 14,2 του ΣΥΡΙΖΑ. Με μία μικρή αύξηση στο ποσοστό της Ν.Δ. που σε προηγούμενη μέτρηση τον μήνα Δεκέμβριο στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό που κατέγραψε η έρευνα ήταν 26,1%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν 14,7.

Στην εκτίμηση ψήφου, μπροστά με 30,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 16%, ωστόσο η το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένο συγκριτικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης μέτρησης του Δεκεμβρίου, όπου ήταν 29,6%.

Απαισιόδοξοι ωστόσο είναι οι Έλληνες, αφού σε ερώτησή τους πώς πιστεύουν πάνε τα πράγματα στη χώρα, ένα ποσοστό 68,3 απαντά πολύ άσχημα, ένα 21,5% απαντά αρκετά άσχημα και ένα 8,2 απαντά ούτε καλά - ούτε άσχημα, ενώ ένα μόνο 0,9% πολύ καλά και αρκετά καλά μόλις το 1,2%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News