default-image

Ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός του Αλμυρού ποταμού

Ηράκλειο
Ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός του Αλμυρού ποταμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη δράση για την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το δίκτυο Natura 2000, πραγματοποιήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με τους επιστήμονες να απαντούν και στο ερώτημα, ευκαιρία ή εμπόδιο για την ανάπτυξη;

Στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη των προστατευόμενων περιοχών, αναφέρθηκαν επιστήμονες, όπως και στις ευκαιρίες που ανοίγονται κυρίως στον πρωτογενή τομέα μέσω προγραμμάτων που θα «τρέξουν» από τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου τόσο στο έργο της κτηματογράφησης του Αλμυρού και σε μια έκταση 600 στρεμμάτων, η οποία ξεκινά από το Μάτι του Αλμυρού και φτάνει μέχρι τη θάλασσα όσο και στις δράσεις που θα μπορούσαν στο άμεσο μέλλον να αναπτυχθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Στον ανεκμετάλλευτο θησαυρό, του Αλμυρού Ποταμού, αναφέρθηκε η Περιβαλλοντική ομάδα του Ενιαίου Λυκείου Γαζίου. Όπως τόνισαν το δίκτυο NATURA 2000 δεν απαγορεύει καμία οικονομική δραστηριότητα αλλά θέτει περιορισμούς, προστατεύοντας την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η οικονομική αποτίμηση των παροχών των οικοσυστημάτων στο σύνολο του δικτύου Νατούρα σε όλη την Ευρώπη, αγγίζει τα 314 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News