default-image

Έμεινε στο 0-0 ο Ολυμπιακός με την Οσμάνλισπορτ

Ποδόσφαιρο
Έμεινε στο 0-0 ο Ολυμπιακός με την Οσμάνλισπορτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης έψαχνε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο υποδεχόμενος την Οσμάνλισπορ για την φάση των 32 του Europa League και πριν τη ρεβάνς (23/2) στην Τουρκία.

Καπίνο, Ιντέγε και Ελιουνούσι ήταν εκτός μάχης εξαιτίας τραυματισμού για τους Πειραιώτες, ο Ντα Κόστα τιμωρημένος (διαθέσιμος για τη ρεβάνς) και οι Καμπιάσο - Μαρίν εκτός αποστολής κατόπιν απόφασης του Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε το 4-2-3-1, προτίμησε τον Ρέτσο για την θέση του ανασταλτικού μέσου, τον Καρντόσο ως αντικαταστάτη του Ιντέγε και έδωσε φανέλα βασικού στον Ανδρούτσο ως ακραίο κυνηγό.

Η έκπληξη από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν το γεγονός ότι ο Μουσταφά Ακτσάι κράτησε εκτός βασικού σχήματος τον συνήθως βασικό φορ Πιερ Ουεμπό, αλλά και τον εκτός φόρμας Άνταμ Μάχερ. Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι Τούρκοι.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό του μέσα από την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Την ίδια στιγμή όφειλε να είναι προσεκτικός, αφού η Οσμάνλισπορ είχε ξεκάθαρο σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αποτελεσματικά στην πρώτη πάσα, έκλειναν τους χώρους και ήθελαν να αναγκάσουν τον Ολυμπιακό να πάρει ρίσκα που θα φέρουν λάθη προς εκμετάλλευση.

Σε κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι έδειχναν την ικανότητα τους στην γρήγορη μετάβαση στο επιθετικό παιχνίδι αλλά και αυτοί χωρίς να βγάζουν πολλούς παίκτες μπροστά. Ωστόσο η ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της Οσμάνλισπορ μπορούσε ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Σεμπά και Φορτούνης δεν έβρισκαν ρυθμό, ούτε χώρο να δημιουργήσουν, με τον Ανδρούτσο να αποτελεί τον πλέον δραστήριο παίκτη της επίθεσης και τον Καρντόσο να δείχνει εκτός κλίματος αγώνα. Στο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι είχαν πάει το ματς στα μέτρα τους.

Οι καλύτερες στιγμές του ημιχρόνου ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 41' ο Καρτσεμάρσκας έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μποτία και ένα λεπτό αργότερα ο Καρντόσο έκλεψε την μπάλα, πλάσαρε αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Οσμάνλισπορ αντέδρασε σωτήρια. Στο 44' ο Μποτία με καταπληκτικό τάκλιν σταμάτησε τον Εν' Ντιάιγ που επιχείρησε να σκοράρει από την γωνία της μικρής περιοχής.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαζε. Για την Οσμάνλισπορ δεν υπήρχε και λόγος να διαφοροποιήσει τη φιλοσοφία της. Ανέβασε στροφές μετά το 55' ο Ολυμπιακός, όταν ο Καρτσεμάρσκας είπε "όχι" με εντυπωσιακές επεμβάσεις πρώτα στον Σεμπά και εν συνεχεία στον Μαρτίνς (57').

Σταδιακά στην αναμέτρηση άρχισε να μπαίνει και ο παράγοντας της κούρασης, με τους χώρους να ανοίγουν και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

ΜΕ ΔΕΚΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο 74' ο Μπουκέτ απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Βιάνα. Αυστηρή απόφαση του Γάλλου ρέφερι αλλά μη αναστρέψιμη και ο Ολυμπιακός όφειλε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο Καρντόσο βγήκε, μπήκε ο Ρομαό και η αποστολή των Πειραιωτών έγινε ακόμη δυσκολότερη με δέκα παίκτες στο γήπεδο.

Καταπληκτική "μπούκα" του Σισοκό στο 86', ο Λουίζ Κάρλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα κλώτσησε χαμηλά τον Σισοκό αλλά ο Μπουκέτ υπέδειξε επιθετικό φάουλ!

Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, εμψύχωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους χειροκρότησε στο τέλος (αποδοκιμάζοντας έντονα τον Γάλλο ρέφερι) αλλά το 0-0 δεν άλλαξε έως το τέλος και πλέον οι Πειραιώτες θα παλέψουν για την πρόκριση τους στη ρεβάνς της Τουρκίας.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μαρτίνς (87' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71' Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76' Ρομαό).

Οσμάνλισπορ (Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Τιάγκο Πίντο, Λουίζ Κάρλος (87' Μαχέρ), Τσαγκιράν, Εν' Ντιάιγ, Μπιφουμά (94' Γκιουβέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου).

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News