default-image

Γιατί προσφεύγουν οι γιατροί του Ηρακλείου στο ΣτΕ

Κρήτη
Γιατί προσφεύγουν οι γιατροί του Ηρακλείου στο ΣτΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό "τσουνάμι" για τις εισφορές με τις προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας κατά του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών να αυξάνονται. Σειρά μετά τους φαρμακοποιούς και τους δικηγόρους, παίρνουν Ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ελλάδας που αποφάσισαν την προσφυγή στο ΣτΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου κάνει λόγο για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης των γιατρών, με τις ασφαλιστικές εισφορές να ξεπερνούν το 75% σε αυτή την περίπτωση.

Οι ασφαλιστικές εισφορές θα ξεπερνούν το 65% του εισοδήματος, ενώ η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους νέους επιστήμονες σχετικά με το θέμα των εκπτώσεων, αφού τους τα ζητάει πίσω εντόκως, σύμφωνα με το οικονομικό επιμελητήριο, με τους οικονομολόγους να χαρακτηρίζουν το ασφαλιστικό ως φοροεισπρακτικό που θα οδηγήσει στην παραοικονομία.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει τις αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της ανταποδοτικότητας, ενώ αναμένεται και συνέχεια στο σίριαλ των προσφυγών.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News