default-image

"Τινάζεται" στον αέρα η δακοκτονία στην Κρήτη

Κρήτη
"Τινάζεται" στον αέρα η δακοκτονία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον "αέρα" βρίσκεται το πρόγραμμα δακοκτονίας, τη στιγμή που η Κρήτη μετρά τις πληγές της περυσινής ελαιοκομικής καταστροφής. Όπως αποκαλύπτει η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου ενημερώθηκε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πλέον όλη την ευθύνη για το πρόγραμμα την έχει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ερώτημα είναι από πού θα εξευρεθούν οι πόροι για την προμήθεια των φαρμάκων.

Σε περίπτωση που δε βρεθούν τα επιπλέον κονδύλια, το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει με τους ίδιους πόρους να κάνει και τις προμήθειες φαρμάκων αλλά και να δώσει στις περιφέρειες χρήματα για τους διαγωνισμούς των προγραμμάτων δακοκτονίας. Πέρυσι για ολόκληρη την Κρήτη δόθηκαν στην Περιφέρεια 6,5 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο διαγωνισμός για τους εργολάβους, ενώ υπολογίζεται ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν κόστισαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, όπως τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου.

"Μας καταστρέφουν" λένε οι παραγωγοί, με το "μπαλάκι" ευθυνών να προκαλεί αντιδράσεις στους αγροτικούς κόλπους.

Το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή των αγροτικών φορέων, όλων των δημάρχων και  των βουλευτών του νησιού.

Ρεπορτάζ : Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News