default-image

Βρέθηκε σκελετός: Ποια ευρήματα "οδηγούν" στον Στίβεν Κουκ; (photos)

Κρήτη
Βρέθηκε σκελετός: Ποια ευρήματα "οδηγούν" στον Στίβεν Κουκ; (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάσπη και ανθρώπινα απομεινάρια που περισυλλέγουν οι αστυνομικοί σε τσουβάλια κρύβουν ίσως την απάντηση στο πιο σκοτεινό θρίλερ που έχει απασχολήσει τις τελευταίες δεκαετίες την αστυνομία της Κρήτης.

Συνεργείο που επιχειρούσε καθαρισμό σε πηγάδι, λίγα μέτρα μακριά από το νεκροταφείο των Μαλίων, βρέθηκε μπροστά σε μία μακάβρια αποκάλυψη. Μετά την άντληση του νερού, μαζί με σκουπίδια και λάσπη, έβγαζαν στην επιφάνεια κόκαλα. Ότι ήταν ανθρώπινα έγινε αντιληπτό όταν βρέθηκαν μπροστά στο κρανίο του θύματος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ;

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός.

Το πηγάδι όπου βρέθηκε ο σκελετός

Παρουσία ιατροδικαστή ανασύρθηκε το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού και μαζί μία ζώνη, απομεινάρια από κάλτσες και μία πλαστική φωτογραφική μηχανή μίας χρήσεως. Παρά τον πρώιμο χαρακτήρα των εκτιμήσεων, όλα δείχνουν την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου τότε, Βρετανού φοιτητή Στίβεν Κουκ, καθώς είναι ο μόνος που έχει εξαφανιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η πρώτη εκτίμηση από την εικόνα του σκελετού δείχνει άνδρα μετρίου αναστήματος, ενώ στο κρανίο δε διαπιστώθηκαν οφθαλμοφανείς κακώσεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΙΝTERPOL ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΥΚ

Ο Στίβεν Κουκ που εξαφανίστηκε το Σεπτέμβριο του 2005 στα Μάλια

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΟΡΟΣ ΘΑΜΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Σήφης Κανακουσάκης

Ο άτυχος νεαρός χάθηκε από προσώπου γης τη μέρα που έφτασε για διακοπές στα Μάλια, την 1η Οκτωβρίου του 2005, χωρίς ποτέ να βρεθεί κανένα ίχνος του. Κατά τραγική ειρωνεία ο αδελφός του που έχει επανειλημμένα απευθύνει έκκληση μέσω της ΚΡΗΤΗ TV για πληροφορίες, δήλωσε πριν από δύο ημέρες πώς νιώθει ότι «ο Στίβεν είναι ζωντανός, αφού δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος από τα προσωπικά του αντικείμενα».

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Κώστας Λαγουδάκης

Το τελευταίο στίγμα του Στίβεν τοποθετείται μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων, όπου ζητούσε πληροφορίες πώς να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Ο ιδιοκτήτης του που έζησε όλα αυτά τα χρόνια το δράμα της οικογένειας Κουκ έσπευσε να ζητήσει πληροφορίες. Πριν από τρεις μήνες κλιμάκιο της Interpol είχε βρεθεί και πάλι στα Μάλια αναζητώντας πληροφορίες.

Εκτός από την ταυτοποίηση του νεκρού, μεγάλο ερώτημα για την αστυνομία είναι πλέον το πώς βρέθηκε εκεί, αφού η συγκεκριμένη περιοχή είχε ερευνηθεί πολλές φορές από αστυνομικούς και εθελοντές.

Στη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να προσδιοριστεί αν το θύμα έφερε και τι είδους τραύματα, ώστε να υπάρξει ένα πρώτο συμπέρασμα για τις συνθήκες θανάτου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News