Ειδήσεις

Παίρνει ζωή και πάλι το μισοβυθισμένο Σφεντύλι - photos

Τα γιορτινά του βάζει σήμερα και αύριο το μισοβυθισμένο χωριό Σφεντύλι, όπου πρώην κάτοικοι της περιοχής γιορτάζουν τον αγαπημένο τους Άγιο Θεόδωρο.

Τα γιορτινά του βάζει σήμερα και αύριο το μισοβυθισμένο χωριό Σφεντύλι, όπου πρώην κάτοικοι της περιοχής γιορτάζουν τον αγαπημένο τους Άγιο Θεόδωρο.

Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Εσπερινός ενώ αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προχώρησαν σε έναν γενικότερο καθαρισμό του μισοβυθμισμένου χωριού, στο βάψιμο εσωτερικά της Εκκλησίας αλλά και στον στολισμό της, με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί για την υποδοχή των εκατοντάδων επισκεπτών.


«Στολίσαμε την Εκκλησία με λουλούδια, τοποθετήσαμε τη γεννήτρια για να έχουμε ρεύμα και είμαστε πανέτοιμοι να γιορτάσουμε τον Άγιο μας, Άγιο Θεόδωρο, τον οποίο δεν εγκαταλείπουμε», δήλωσε στο neakriti.gr o πρώην κάτοικος Ματθαίος Φλουράκης.

Πιστοί στα έθιμα και στις παραδόσεις, προσκαλούν τον κόσμο στο χωριό, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο έργο του Φράγματος Αποσελέμη, δεν στέκεται εμπόδιο, όπως και το κακό σκηνικό του καιρού, για τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Θεοδώρου.

Να σημειωθεί ότι, τα νερά του Φράγματος έχουν υποχωρήσει αρκετά μέτρα από τον ιερό ναό.  Όπως δήλωσε ο κ. Ματθαίος Φλουράκης, «η εκκλησία βρίσκεται σε υψόμετρο 15 μέτρων από τα νερά του φράγματος και σε απόσταση 70 μέτρων».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια