default-image

Η μικρή "αγωνίστρια" που συγκλονίζει με το γράμμα της

Γυναίκα & παιδί
Η μικρή "αγωνίστρια" που συγκλονίζει με το γράμμα της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, οι εργαζόμενοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία μοιράστηκαν το μήνυμα της ενός μικρού κοριτσιού, που νοσηλεύεται και παλεύει καθημερινά για την υγεία της, το πολυτιμότερο αγαθό που κάποιες φορές θεωρείται δεδομένο.

Η νοσηλευόμενη φίλη μας με το ψευδώνυμο «Αγωνίστρια», μας περιγράφει τα συναισθήματα της και πως βιώνει την παραμονή της στο νοσοκομείο.

«…δύσκολο για τον καθένα να προσαρμοστεί εδώ μέσα, πόσο ακόμα και να το αντιληφθεί πως βρίσκεται σε ένα τέτοιο μέρος. Όμως σας υπόσχομαι πως με λίγη υπομονή (ξέρω και εμένα μου τη σπάει αυτή η λέξη, μα τι να κάνουμε), τη βοήθεια των καταπληκτικών ανθρώπων που βρίσκονται μαζί μας καθημερινά αλλά και λίγη ελπίδα θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε όλα τα προβλήματα και να βγείτε νικητές»…

Το μήνυμά της δίνει δύναμη σε όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε καθημερινά να γεμίζουμε το χώρο των νοσοκομείων με στιγμές χαράς και πολλά πολλά χαμόγελα.

Μέσα από τη δράση «Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εργαζόμενοι και εθελοντές βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα παιδιά που με περίσσια υπομονή και επιμονή μάχονται για να βγουν νικητές από τα προβλήματα της υγείας που αντιμετωπίζουν και οι στιγμές και τα συναισθήματα μαζί τους εναλλάσσονται.

Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία της μικρής αγωνίστριας και ας ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται, να γυρίσουν υγιή στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News