Ειδήσεις

Το βουητό του σεισμού σήκωσε στο πόδι τους Κρητικούς

Ο σεισμός ήταν έντονος και με βουητό. Τρομάξαμε και σηκωθήκαμε έντρομοι από κρεβάτια μας. Τα πάντα τρίζανε μέχρι και τα εξωτερικά κάγκελα του σπιτιού μας, αναφέρει στο neakriti.gr κάτοικος του Τυμπακίου.

Ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν οι κάτοικοι του νότου του νομού Ηρακλείου εξαιτίας της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα και λόγω και του έντονου βουητού που τη συνόδευε είχε ως αποτέλεσμα όχι απλά να χάσουν τον ύπνο τους αλλά ακόμη και να πεταχτούν κάποιοι έντρομοι από τα κρεβάτια τους.

Ο σεισμός ήταν έντονος και με βουητό. Τρομάξαμε και σηκωθήκαμε έντρομοι από κρεβάτια μας. Τα πάντα τρίζανε μέχρι και τα  εξωτερικά κάγκελα του σπιτιού μας, αναφέρει στο neakriti.gr κάτοικος του Τυμπακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΙΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

Ο σεισμός λόγω του ότι εκδηλώθηκε σε θαλάσσια περιοχή Νότια-Νοτιοανατολικά του Τυμπακίου αλλά μόλις 63 χιλιόμετρα, «σήκωσε» στο πόδι κατευθείαν τους Μεσαρρίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

Ωστόσο η επίσκεψη του εγκέλαδου έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές υπολοίπων νομών της Κρήτης στα νότια μέρη κυρίως, από το Λασίθι μέχρι το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Μάλιστα στο Ηράκλειο το ταρακούνημα ήταν αισθητό και αρκετοί ήταν εκείνοι που έχασαν έστω και λίγα λεπτά τον ύπνο τους εξαιτίας της σεισμικής δόνησης.

Τα στοιχεία του σεισμού

Ο σεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, 1 λεπτό μετά τη 1 τα μεσάνυχτα.

Είχε ένταση 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 71 χιλιόμετρα ΝΝΔ του Ηρακλείου, 380,6 χιλιόμετρα ΝΝΑ της Αθήνας και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Λόγω του ότι σημειώθηκε μεσάνυχτα έπιασε στον... ύπνο τους Κρητικούς οι οποίοι ωστόσο είναι συνηθισμένοι στις συχνές... επισκέψεις του εγκέλαδου και αυτή τη φορά η θάλασσα αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά σωτήρια.  

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια