default-image

Δολοφονία Αρχιμανδρίτη: Ποια η σχέση του με την Κρήτη

Κρήτη
Δολοφονία Αρχιμανδρίτη: Ποια η σχέση του με την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήταν καλός άνθρωπος. Πραγματικά, το σκυλάκι που λένε ότι είχε, αυτή ήταν η οικογένειά του, αυτή ήταν η παρέα του! Το σκυλάκι αυτό εγώ το είχα δει στην εκκλησία εκεί. Μοναχικός ήταν, καλόγερος ήταν, τι να πω; Όταν διάβασα ότι δολοφονήθηκε έπαθα σοκ.

Ανήθικο πάντως δεν τον είχα. Ήταν όπως έπρεπε να είναι ένας κληρικός, βοηθούσε τους πάντες και τον αγαπούσαν στην Ενορία του», ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ένας Κρητικός ιερέας που είχε υπηρετήσει στην Αθήνα και είχε γνωρίσει τον άγρια δολοφονημένο Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο το 2014.

Σήμερα ο εν λόγω ιερέας ζει στο νομό Ηρακλείου και υπηρετεί σε ενορία, ενώ αφορμή για την επικοινωνία με την εφημερίδα έγινε μια ανάρτησή του στο facebook το πρωί της Τετάρτης, δηλώνοντας συγκλονισμένος από την είδηση της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη, με ευχές και εκκλησιαστικές ρήσεις για την ανάπαυση της ψυχής του.

Η γνωριμία του Κρητικού ιερέα με τον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του στο Γέρακα και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έγινε πριν από περίπου 3-4 χρόνια, όταν ο πρώτος υπηρετούσε σε ενορία εκτός Κρήτης. Κάποια πολύ σοβαρή οικογενειακή υπόθεση που αντιμετώπιζε ο Κρητικός ιερέας έγινε η αφορμή για τη γνωριμία με το δολοφονημένο κληρικό.

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν ήδη γνωστός στο οικογενειακό περιβάλλον του ιερέα από την Κρήτη, ο οποίος ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ότι ήταν φωτεινό παράδειγμα της Εκκλησίας και πως εκπροσωπούσε αυτό που θα έπρεπε να εκπροσωπεί κάθε κληρικός!

«Το 2014 αντιμετώπισα ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα, για το οποίο χρειάστηκε να υπηρετήσω εκτός Κρήτης», ανέφερε ο ιερέας και συνέχισε: «Πήρα μετάθεση στην Αθήνα. Εκεί στην Αθήνα κάποια στιγμή τον γνώρισα τον άνθρωπο. Ήταν καλός και χαμογελαστός και όποτε συζητούσε ήταν σωστός. Δεν μπορούσες να του προσάψεις τίποτα. Δεν είχα μια πιο φιλική σχέση μαζί του για να γνωρίζω κάτι το οποίο θα πρέπει να πω ή να καταθέσω, ούτε και μετά κρατήσαμε επικοινωνία. Ωστόσο, γνώριζε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, γιατί ο Ιερόθεος γνώριζε άτομο από το φιλικό μου περιβάλλον και ένα πρόσωπο της ευρύτερης οικογενείας μου».

«Για εκείνον δε γνώριζα πολλά και, όταν έφυγα πλέον από την Αθήνα, δεν είχαμε επικοινωνία. Εκείνο όμως που μπορώ να πω είναι ότι ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος δεν μπορώ να του προσάψω τίποτα. Από την οικογένειά του δε γνώριζα κάποιον. Όταν κατέβαινε στην περιοχή που έμενα για μια λειτουργία που γινόταν σε ένα εκκλησάκι, ερχόταν. Δεν ήξερα πολλά γι' αυτόν. Συγγενής μου με ενημέρωσε στέλνοντάς μου την είδηση και, όταν τη διάβασα, έπαθα σοκ», είπε ο Κρητικός ιερέας στη "Ν.Κ.".

Μάλιστα, ο ιερέας ανέφερε ότι κάθε Αρχιμανδρίτης μπορεί να γίνει στόχος ληστείας εύκολα, καθώς λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν ότι οι σταυροί έχουν μια κάποια αξία. Για παράδειγμα, ένας σταυρός κάνει πάνω από 450-500 ευρώ, όπως ανέφερε ο ιερέας.

«Στην ενορία του, που είχα πάει και τον είχα δει, οι ενορίτες τον αγαπούσαν πολύ», κατέληξε ο Κρητικός κληρικός.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Το DNA και ο σκύλος που δε γάβγισε!

Στο μεταξύ, οι έρευνες από την Αστυνομία για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη συνεχίζονται, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θύμα και δράστης γνωρίζονταν, ενώ, όπως όλα δείχνουν, έχουν πιθανότατα το DNA και κάποιο αποτύπωμα του δράστη.

Ο 47χρονος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος βρέθηκε δολοφονημένος δεμένος χειροπόδαρα, φορώντας εσώρουχο και το πάνω μέρος πιτζάμας στο κρεβάτι του το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Η Αστυνομία αναζητά το δολοφόνο του στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και σε πρόσωπα που κατά πάσα πιθανότητα είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του ή κάτι συνέβη στιγμιαία ανάμεσά τους.

Το στοιχείο που οδηγεί τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι η διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι ο ιερωμένος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, πριν δολοφονηθεί, γεγονός που δείχνει οργή. Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο ιερέας άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του, το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο γι' αυτό χρησιμοποιήθηκε μαξιλάρι, ενώ στήθηκε σκηνικό ληστείας, σπάζοντας έπιπλα και παίρνοντας μαζί του ιερατικά κοσμήματα και αντικείμενα, όπως εγκόλπια και επιστήθιους σταυρούς.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το σκυλάκι του ιερωμένου δεν ακούστηκε να γαβγίζει, όπως συνήθως έκανε σε αγνώστους. Πάντως, πάνω στο πάσο της κουζίνας του σπιτιού του άτυχου ιερέα βρέθηκαν δύο πιάτα γλυκού, το πρώτο είχε ένα απείραχτο κομμάτι μπακλαβά και το δεύτερο ένα μισοφαγωμένο, ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού, που είχε καταναλωθεί μέχρι τη μέση, και ένα τασάκι με τρία αποτσίγαρα. Αυτόν τον επισκέπτη προσπαθούν να αποκαλύψουν τώρα οι αστυνομικοί μέσω DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα σερβίτσια, τα τρόφιμα και τα τσιγάρα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News