Ειδήσεις

Γιγαντώνεται στην Κρήτη η αλληλεγγύη στον Πελετίδη

Ολοένα και γιγαντώνεται στην Κρήτη το κύμα αλληλεγγύης στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη επειδή το 2015 δεν είχε παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή χώρους της εκεί Δημοτικής Αρχής ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ολοένα και γιγαντώνεται στην Κρήτη το κύμα αλληλεγγύης στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη επειδή το 2015 δεν είχε παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή χώρους της εκεί Δημοτικής Αρχής ενόψει των εθνικών εκλογών.

Μετά την πρόσφατη εκδήλωση συμπαράστασης από το Δήμο Ανωγείων, εσχάτως στο πλευρό του διωκόμενου κομμουνιστή δημάρχου της αχαϊκής πρωτεύουσας, τάχθηκαν και οι καθηγητές των Χανίων:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

Με ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων, εξέφρασε τη συμπαράστασή του του στον Κώστα Πελετίδη, ζητώντας την άμεση απόσυρση της δικαστικής του δίωξης με κυβερνητική παρέμβαση.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει τα εξής: 

"Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Η δίωξη του Δημάρχου γίνεται από τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, αφού εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος Πατρέων, λοιπόν, βρέθηκε στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017, κατόπιν μήνυσης από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

»Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων χώρων, που του ανήκουν, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Στην πραγματικότητα, η παραπάνω πολιτική θέση και απόφαση είναι το αδίκημα, σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους.

Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε -κατά κάποιο τρόπο- προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015.

ΤΟ Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή του και ζητά να αποσυρθεί άμεσα με κυβερνητική παρέμβαση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη".

ΝΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια