default-image

Τρίζει η καρέκλα του Ρινς Πρίμπους στο Λευκό Οίκο

Κόσμος
Τρίζει η καρέκλα του Ρινς Πρίμπους στο Λευκό Οίκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάικλ Φλιν, μια ακόμη κρίση απειλεί συθέμελα το οικοδόμημα της νέας αμερικανικής διοίκησης καθώς προς το... ταμείο ανεργίας οδεύει ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου, Ρέινς Πρίμπους.

Όπως σημειώνουν την Τετάρτη πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, η καρέκλα του Πρίμπους "τρίζει" επικίνδυνα, λόγω των αποτυχημένων του χειρισμών, των κακών επιλογών του σε πρόσωπα και, κυρίως, των παρασκηνιακών διεργασιών του κάτω, μάλιστα, από την "μύτη" του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Breitbart -του οποίου τη διεύθυνση είχε παλαιότερα το σημερινό "δεξί χέρι" του Τραμπ, ο Στίβεν Μπάνον- πολλά κοντινά πρόσωπα του Τραμπ θεωρούν τον Πρίμπους αποκλειστικά υπεύθυνο για την πανωλεθρία στην οποία κατέληξε το αμφιλεγόμενο αντιμεταναστευτικό διάταγμα, άποψη την οποία φαίνεται να συμμερίζεται και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Ο Ρέινς είναι το άτομο που εν τέλει ευθύνεται για την αποτυχία επιβολής του διατάγματος. Καθυστέρησε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους ψήφους για τον διορισμό του [νέου υπουργού Δικαιοσύνης] Τζεφ Σέσιονς, παρότι γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα άκρως αμφιλεγόμενο διάταγμα.

Υποτίθεται ότι ήταν "μάγος" στον χειρισμό των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, αλλά δεν έχει καταφέρει τίποτα σημαντικό μέχρι στιγμής", ανέφερε, ανώνυμα, μια πηγή στο Breitbart.

Ο Πρίμπους θεωρείται, λίγο ως πολύ, ως ο "Μέτερνιχ" της νέας αμερικανικής διοίκησης, καθώς του χρεώνονται πολλές παρασκηνιακές, βυζαντινού επιπέδου, μηχανορραφίες, όπως "καρατομήσεις" υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, χωρίς να είναι εν γνώσει του Τραμπ.

"Πιστεύω πως ο Πρίμπους κινήθηκε εναντίον του Φλιν και κατόπιν έχει βάλει ως στόχο του να "φάει" τον Στίβεν Μπάνον και τον [ανώτερο αξιωματούχο και σύμβουλο του Τραμπ] Στίβεν Μίλερ. Δεν υπηρετεί τον πρόεδρο μας με τον δέοντα τρόπο. Κι οι άνθρωποι που έχει προσλάβει ο ίδιος ο Πρίμπους αποδεικνύεται πως είναι πιστοί όχι στον Τραμπ, αλλά στην Ρεπουμπλικανική Εθνική Επιτροπή", σημειώνει ο Ρότζερ Στόουν, σύμβουλος του αμερικανου προέδρου σε συνέντευξη του στο περιοδικό Atlantic.

Την είδηση ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι απογοητευμένη από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου είχε μεταδώσει και το Politico, επισημαίνοντας ότι «σύμμαχοι» του Τραμπ κυκλοφορούν ήδη λίστες με πιθανούς αντικαταστάτες του Πρίμπους, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα κακό οιωνό για τον προσωπάρχη.

"Νομίζω ότι είναι καλός άνθρωπος και έχει καλές προθέσεις, αλλά προφανώς δεν έχει ιδέα πώς λειτουργούν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Δεν έχει καλό σύστημα. Δεν γνωρίζει πώς επικοινωνούν τα διάφορα τμήματα μεταξύ τους. Δεν παρέχει στον Τραμπ την υποστήριξη που χρειάζεται", ανέφερε σε συνέντευξη του ο προσωπικός φίλος του Τραμπ, Κρίστοφερ Ράντι.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News