default-image

Ίβιτς: "Είναι το πρώτο βήμα"

Ποδόσφαιρο
Ίβιτς: "Είναι το πρώτο βήμα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη προσπάθεια και πειθαρχία απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του ο Βλάνταν Ίβιτς, ενόψει του αυριανού αγώνα ΠΑΟΚ-Σάλκε για το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο τεχνικός του «δικεφάλου» επισήμανε βέβαια, ότι η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια.

Τις διαφορές που έχουν αυτά τα παιχνίδια σε σχέση με εκείνα με τον Άγιαξ: «Πιο έτοιμοι από ότι με τον Αγιαξ. Έχουμε έξι μήνες από τότε. Η ομάδα είναι πιο δεμένοι, οι παίκτες γνωρίζουν τι ζητάμε στο γήπεδο. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Τα παιχνίδια με τον Αγιαξ ήταν τα πρώτα φετινά και ήταν δύσκολα γιατί είχαμε μία εντελώς νέα ομάδα».

Την παρουσία του κόσμου και το που θα κριθεί η πρόκριση: «Σημαντικό το sold out ξέρουμε πως μας στηρίξει ο κόσμος. Αυτό είναι θετικό. Είναι όμως πρώτο παιχνίδι, υπάρχει και δεύτερο στη Γερμανία. Η πρόκριση δε θα κριθεί αύριο. Θα κριθεί στα δύο παιχνίδια».

Την φόρμα της Σάλκε: «Διαφορετικό πρόσωπο πολλοί παίκτες με ρυθμό, είναι γρήγορη ομάδα σε αυτό οφείλεται και το πρωτάθλημα. Και εμείς όμως είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν έχουμε προβλήματα και θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι».

Την απουσία του Κάνιας: «Σίγουρα επηρεάζει μιλάμε για έναν έμπειρο παίκτη. Που είναι άψογος τακτικά και είναι παίκτης που είναι χρήσιμος σε τέτοια παιχνίδια. Ερχεται από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις και τις έχουμε βρει. Μας λείπει, όπως μας λείπει και ο Πέλκας που δε μπορεί να μας δώσει αυτό που μας δίνει όταν είναι έτοιμος στο 100%».

Το αν είναι πιο εύκολο να προετοιμάζεται ως παίκτης ή ως προπονητής γι αυτά τα παιχνίδια: «Πολύ πιο εύκολο όταν είσαι ποδοσφαιριστής. Το να είσαι προπονητής είναι διαφορετικό. Θέλει σκέψη, δουλειά, είναι δύσκολο όταν είσαι προπονητής. Κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για να ετοιμάσουμε την ομάδα. Είναι σημαντικά και μία πρόκριση θα είναι ιστορική. Το γνωρίζουμε αλλά αυτό δε μας φέρνει πίεση γιατί μέχρι τώρα έχουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Από δω και πέρα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω».

Το πιο σκορ θα είναι ιδανικό για τον ΠΑΟΚ αύριο: «Δε μπορείς ποτέ να προβλέψεις. Παίζουμε με μία Γερμανική ομάδα που έχει ένα ίδιο σύστημα, έχει ρυθμό και εμένα δε θα μου κάνει έκπληξη αν αλλάξουν κάτι αύριο, αλλά πιστεύω πως στα δύο αυτά παιχνίδια θα φανούν οι δυνατότητές μας».

Την γεμάτη Τούμπα: «Εγώ ξέρω τι περιμένω από τον κόσμο. Περιμένω αυτό που γίνεται σε όλα τα παιχνίδια. Θα στηρίξουν την ομάδα και θα μας δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί η ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News