default-image

Αθλητισμός για όλους και στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού

Κρήτη
Αθλητισμός για όλους και στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους μέσα στη φυλακή και να αποκτήσουν νέα προοπτική, έχουν οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος της Νέας Αλικαρνασσού, όπου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος αθλητισμός.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, πέρασαν σήμερα το κατώφλι του σωφρονιστικού καταστήματος ώστε να συζητήσουν με το διευθυντή κ. Μαυραντωνάκη, αλλά και τους ίδιους τους κρατουμένους πως θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα όμως ζήτησαν και ένα υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κρατούμενοι και  εργαζόμενοι στο χώρο της φυλακής το οποίο θα μεταφέρουν οι ίδιοι στον αρμόδιο υπουργό, ενόψει της επικείμενης συνάντησής τους.

>> ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Η κατάσταση στο κατάστημα κράτησης έχει βελτιωθεί σημαντικά μέσω της αποσυμφόρησης ωστόσο απαιτούνται πολλά βήματα ακόμη μέχρι οι συνθήκες να γίνουν ανθρώπινες όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει με τη δυνατότητα που θα δοθεί στους κρατουμένους να αθλούνται συστηματικά τρεις φορές την εβδομάδα και θα συνεχιστεί με τουρνουά ομαδικών αθλημάτων όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

Έχει διαρθρωθεί με γνώμονα τις ανάγκες των κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους και περιλαμβάνει επί μέρους προγράμματα ενδυνάμωσης με ιμάντες, ενδυνάμωση με βάρη, κυκλική προπόνηση, functional training, γενική γυμναστική, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και μπότσια. Μάλιστα πρώτος Αγώνας Δύναμης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί  στις 6 Απριλίου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News