default-image

Συνεργασία Χαμόγελο του Παιδιού με το Πάντειο

Ελλάδα
Συνεργασία Χαμόγελο του Παιδιού με το Πάντειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απορρόφηση και εργασιακή ένταξη αποφοίτων του τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου πανεπιστημίου, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», προβλέπει το τριετές μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του πανεπιστημιακού ιδρύματος και της οργάνωσης.

Το μνημόνιο αφορά τους πτυχιούχους και κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στις δομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανέφερε η πρύτανης του Παντείου, Ισμήνη Κριάρη.

Επιπλέον, η συνεργασία φιλοδοξεί στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και μεταφορά τεχνογνωσίας, στην από κοινού διοργάνωση επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων, συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων κλπ, όπως και στη συνεργασία σε κοινά ερευνητικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε η πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Βασιλική Αρτινοπούλου, το Τμήμα Κοινωνιολογίας θα παρέχει τον σχεδιασμό και την εποπτεία της ερευνητικής δραστηριότητας στις θεματικές που ασχολείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (βία κατά των παιδιών, εξαφανίσεις, φυγές, εμπορία ανθρώπων, φτώχεια και διάφορα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την σύγχρονη ελληνική οικογένεια), αλλά και την επιστημονική και δια βίου επιμόρφωση των κοινωνικών επιστημόνων του «Χαμόγελου» σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, που εμπίπτουν στα γνωστικά πεδία του Τμήματος Κοινωνιολογίας.

«Οι άνθρωποι του "Χαμόγελου" εργάζονται στο πεδίο, στην πρώτη γραμμή και από την υπερευαισθησία μας, μπορεί καμιά φορά να κάνουμε κινήσεις που δεν είναι ουσιαστικές», εξήγησε ο Κωστής Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Με τη συνεργασία αυτή, έχουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα να μας προστατεύει με την επιστημονική της άποψη, δίνοντάς μας τα εργαλεία.

»Επίσης, το πανεπιστήμιο προβαίνει στην εποπτεία και την αξιολόγηση των δράσεών μας, ενώ, με τη σειρά του, τροφοδοτείται με στοιχεία που του δίνουμε από τη δράση μας», διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε:

«Το πανεπιστήμιο δίνει μια προστιθέμενη αξία στη δράση του "Χαμόγελου". Είναι σημαντικό να ξέρει ο καθένας μας ποιος είναι ο ρόλος του. Δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα, και δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News