default-image

"Ανίκανος" ο Σπίρτζης για δύο Κρητικούς βουλευτές

Κρήτη
"Ανίκανος" ο Σπίρτζης για δύο Κρητικούς βουλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανίκανο» χαρακτηρίζουν τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη σε κοινή τους επιστολή ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα οι δύο Κρητικοί βουλευτές επισημαίνουν «ανίκανος Υπουργός, για άλλη μια φορά, ο Σπίρτζης! Η Κυβέρνηση ανήμπορη να προωθήσει τα συμφέροντα της χώρας και της Κρήτης!», αναφορικά με το έργο στο Πάνορμο - Εξάντη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΝΟΡΜΟ - ΕΞΑΝΤΗΣ

Ολόκληρη η επιστολή:

«Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει στην ανυπαρξία της οποιασδήποτε πρωτοβουλίας  για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναπτυξιακών προβλημάτων της χώρας. Αυτή τη φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ξεπέρασε ακόμη και το χειρότερο της εαυτό και αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, η ανικανότητα του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη. Το έργο του δρόμου Πάνορμος - Εξάντης, του ΒΟΑΚ, λόγω εγκληματικής ολιγωρίας της Κυβέρνησης, στην ουσία χάνεται.

Να θυμίσουμε ότι για το έργο αυτό, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προχωρήσει στη δημοπράτησή του το Μάρτιο του 2014 και στην έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 63.500.000 ευρώ για τη δημοπράτησή του.

Μετά την απώλεια σημαντικού χρόνου για την έναρξη εκτέλεσης του έργου, η απόφαση του Υπουργού να επαναδημοπρατήσει το ήδη ενταγμένο έργο θα καταλήξει και σε απώλεια των δεσμευμένων κοινοτικών πόρων, καθώς η εκκίνηση των διαδικασιών για την υπογραφή της νέας σύμβασης θα διαρκέσει τουλάχιστον δυο χρόνια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τεθεί εκτός προγραμματικής περιόδου.

Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση παραπέμπουν στις καλένδες το έργο του δρόμου Πάνορμος - Εξάντης. Και δυστυχώς για αυτούς δεν μπορούν να επικαλεστούν άγνοια. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε καταθέσει έγκαιρα τρεις διαδοχικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (268.11/10/2016, 2784.23/1/2017 και 3064.1/2/2017) για τις οποίες ουδέποτε λάβαμε απάντηση.

Η ίδια κυβέρνηση που αδυνατεί να δρομολογήσει ένα έργο μήκους 10 χιλιομέτρων, το οποίο είχε δημοπρατηθεί στις 4 Μαρτίου 2014, δεσμεύεται ότι μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία και εντός του 2018 θα ξεκινήσει το έργο εκσυγχρονισμού του κύριου οδικού άξονα της Κρήτης για να παραδοθεί το 2023!

Δεν τους πιστεύει κανείς. Είναι ξεκάθαρο και στον τελευταίο πολίτη της Κρήτης ότι η κοροϊδία του κ. Σπίρτζη και του κ. Τσίπρα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αναμένουμε την δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης επί του θέματος, αλλιώς θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται. Αναρωτιόμαστε αν ανάδοχος του έργου ήταν ο ημέτερος κ. Καλογρίτσας, η Κυβέρνηση θα έδειχνε την ίδια αδιαφορία;».

Οι Βουλευτές:

1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου - Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

2. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνου - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News