Ειδήσεις

Καφενεία και κομμωτήρια μετατρέπονται σε μπαρ λόγω ντεσιμπέλ

Αυστηρούς ελέγχους σε καταστήματα που παραβιάζουν το νόμο σε σχέση με την ηχορύπανση στη καρδιά του Ηρακλείου και όχι μόνο, ζητούν πολίτες, των οποίων τα νεύρα κλονίζονται τα μεσάνυκτα από τα πάρτι και με τα υψηλά ντεσιμπέλ.

Η νέα μόδα είναι καφενεία, ταβέρνες μέχρι και κομμωτήρια να μετατρέπονται όπως είπαν σε …μπαρ, με την ηχορύπανση να σηκώνει από τα κρεβάτια αρκετούς δημότες και με τους καβγάδες να είναι αναπόφευκτοι.

Όπως τόνισαν πολίτες κατά της ηχορύπανσης, το πρόβλημα, αν και έχει περιοριστεί σε κάποιο βαθμό, αυτό διαιωνίζεται από ορισμένους καταστηματάρχες που δεν εξακολουθούν να μην σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ

Το επίμαχο θέμα, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη στη Λότζια, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως τονίστηκε, το αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης δημόσιας υγείας θα προχωρεί σε ελέγχους σε καταστήματα που κατάφεραν μέσω της νομικής οδού να εξασφαλίσουν αναστολή της σφράγισης καταστημάτων προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι, αν τηρούνται οι όροι, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα δρομολογούνται διαδικασίες λουκέτου.

Πολίτες κατά της ηχορύπανσης, αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία αλλά και στα τρυκ ορισμένων επιχειρηματιών οι οποίοι διασφαλίζουν τη συνέχιση λειτουργίας καταστημάτων, με άλλους τρόπους όπως η απόκτηση άδειας σε άλλο όνομα και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου:

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση για το θέμα της ηχορύπανσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αδειοδότησης Καταστημάτων, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος, της ΕΛ.ΑΣ., των ιδιοκτητών καταστημάτων και της κίνησης «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης».

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν  ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει δείξει ξεκάθαρη πρόθεση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με το ζήτημα κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν και για αυτούς τους λόγους η κατάσταση έχει βελτιωθεί ουσιωδώς σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, απέχει ακόμα από το να χαρακτηριστεί ιδανική, όπως παραδέχτηκε πρώτος από όλους ο Δήμαρχος: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στην μάχη κατά της ηχορύπανσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι δημότες ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν χαρίζεται σε κανέναν και ότι οι υπηρεσίες του Δήμου επιτελούν κατά τρόπον λίαν ικανοποιητικό το καθήκον τους.  Μας χαροποιεί ότι στην σύσκεψη δεν ακούστηκε παράπονο για τις υπηρεσίες μας, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και των αρμοδιοτήτων που μας δίνει ο νόμος, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι περιορισμένες, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προστατέψουμε τους δημότες από την υποβάθμιση της ζωής τους εξαιτίας της ηχορύπανσης».

Στη συζήτηση ακούστηκε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα έχει περιοριστεί σε λίγα καταστήματα, τα οποία επιμένουν να μη συμμορφώνονται με την κείμενη νομοθεσία κατά σύστημα. Οι προσπάθειες των αρμοδίων πρέπει επικεντρωθούν εκεί, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες και οι έλεγχοι πρέπει να ενταθούν ακόμη περισσότερο. Ο Δήμαρχος επανέλαβε σε αυστηρό τόνο προς όσους συνεχίζουν να παρανομούν, ότι «ρισκάρουν την δουλειά τους»!

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Εσωτερικές φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια