default-image

Πότε θα λειτουργήσει η νέα ιχθυαγορά , αυστηρές συστάσεις

Κρήτη
Πότε θα λειτουργήσει η νέα ιχθυαγορά , αυστηρές συστάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα τέλη καλοκαιριού, εκτός απροόπτου, θα λειτουργήσει η νέα ιχθυαγορά σε σύγχρονες υποδομές δίπλα από τη νέα λαχαναγορά, όπως δηλώνει στην ΚΡΗΤΗ TV ο Πέτρος Ινιωτάκης , ο οποίος γίνεται δέκτης της απόγνωσης δεκάδων κατοίκων πέριξ της οδού Καρτερού, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες διαμαρτύρονται για τον θόρυβο τις βραδινές ώρες από τη προμήθεια και διακίνηση ψαριών στα καταστήματα χονδρεμπορίου, για την δυσοσμία αλλά και για τις απαράδεκτες εικόνες σε σχέση με την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων από ψάρια.

"Είμαστε στην τελική ευθεία για τη νέα ψαραγορά" υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος, ο οποίος παράλληλα δηλώνει ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες δημοπράτησης τόσο για το κτίριο όσο και για τον βιολογικό καθαρισμό των εγκαταστάσεων, με το τελευταίο ζήτημα να απασχολεί την οικονομική επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση της.

Αρκετοί πολίτες πάντως αμφιβάλλουν στο αν τελικά δοθεί λύση στο όλο πρόβλημα, με την απομάκρυνση του χονδρεμπορίου ψαριών από την οδό Καρτερού.

Ζήτημα που έχει χαρακτηριστεί και ως υγειονομική βόμβα καθώς τίθεται θέμα δημόσιας υγείας, με το αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης δημόσιας υγείας να ζητά από τη Λότζια την άμεση απομάκρυνση του χονδρεμπορίου ψαριών από την οδό Καρτερού, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προβεί στο κλείσιμο των επίμαχων επιχειρήσεων.

Μάλιστα, το έγγραφο προς τη Λότζια εστάλη πριν από έναν χρόνο από τη διεύθυνση δημόσιας υγείας, με την κατάσταση να παραμένει ως έχει και με τη δημοτική αρχή να επικαλείται τη μεγάλη γραφειοκρατία και άλλα εμπόδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

Αυστηρές συστάσεις για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους ιχθυέμπορους που δραστηριοποιούνται στην οδό Καρτερού στο κέντρο του Ηρακλείου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Ο κ. Ινιωτάκης τόνισε τους εκπροσώπους των ιχθυεμπόρων που μετείχαν στη σύσκεψη ότι μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση της ιχθυαγοράς στις νέες εγκαταστάσεις που δημιουργούνται για την ιχθυόσκαλα στη νέα λαχαναγορά τους επόμενους μήνες θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς λειτουργίας ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός,η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Βούλα Πλατάκη, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ κ. Μυρωδιάς,ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύρος Χαρτοφύλακας ,εκπρόσωποι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου και των Τεχνικών υπηρεσιών.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Εσωτερικές φωτογραφίες :Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News