default-image

Συγκίνησε 92χρονος που εξομολογήθηκε τον έρωτά του -video

Κρήτη
Συγκίνησε 92χρονος που εξομολογήθηκε τον έρωτά του -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνησε ο «αιώνιος έφηβος» που ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου εξομολογήθηκε τον έρωτά του στη σύζυγό του μετά από 60χρόνια γάμου. Μάλιστα ο Μιχάλης και η Αθηνά Φανουράκη αποτέλεσαν το μακροβιότερο ζευγάρι που βραβεύτηκε σε εκδήλωση στη Χερσόνησο.

Πάτησε» τα 92 του χρόνια αλλά ο κ.Φανουράκης είναι πιο νέος και από τους εφήβους και η «καρδιά» του χτυπάει όπως την πρώτη στιγμή για την αγαπημένη του Αθηνά. Ακόμη και σήμερα δείχνει την λατρεία του με κάθε ευκαιρία στη σύζυγό του και αποδεικνύει ότι τα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία αφού ο σούπερ παππούς είναι και φοιτητής!

Με απίστευτο χιούμορ διακόπτοντας το λόγο αρκετές φορές για να γελάσει περιέγραψε τη συνταγή της επιτυχίας για την «αιώνια» αγάπη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δείτε το βίντεο

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

«Τα υπόλοιπα φτιάχνουν στο κρεβάτι !»

 Όπως σημείωσε ο κ.Φανουράκης μιλώντας αποκλειστικά στο neakriti.gr «η αγάπη μας κρατήθηκε διότι σεβόμαστε ο ένας στον άλλο. Είναι αλληλένδετα η αγάπη και ο σεβασμός. Και μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να το καλλιεργούμε αυτό. Μπορεί κάποιες στιγμές να τσακωθούμε, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα κακό να ριζώσει στην καρδιά μας, καμία παρεξήγηση. Τα υπόλοιπα στο κρεβάτι, φτιάχνουν!».

«Με φλέρταρε και νόμιζα πως έκανε λάθος!»

Ο 92χρονος γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη στιγμή που η καρδιά του χτύπησε δυνατά αντικρίζοντας τη γυναίκα με την οποία έμελλε να πορευτεί για 60χρόνια, σε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Με πολύ συγκίνηση ανέφερε «60χρόνια είμαστε μαζί με τη γυναίκα μου. Ήταν συγχωριανή μου, την είδα σε έναν γάμο, σε μια παρέα που ήμασταν. Εκείνη ήταν μικρή, ήταν 19 χρονών κι εγώ 30. Με φλέρταρε παρότι ήταν μικρή και σκέφτηκα: με κοροϊδεύει, παίζει μαζί μου; Και ήμουν και έμπειρος από τέτοια πράγματα! Τη ρώτησα κιόλας «είσαι μικρή στην ηλικία, κι εγώ 30, μήπως κάνεις λάθος;! (γελώντας) Έπειτα είπαμε ο ένας στον άλλο «σ' αγαπώ» .Μετά από έναν ένα μήνα κλεφτήκαμε. Με έψαχναν στα αμπέλια που τα φυτεύανε, αλλά εγώ είχα φύγει!..»

Ακούραστος φοιτητής στα 92!

Ακούραστος ο σούπερ παππούς συνεχίζει με ενθουσιασμό να αποκτάει γνώσεις και να ζει τη ζωή του με πάθος που ακόμη και οι νέοι θα ζήλευαν. Μάλιστα είναι φοιτητής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο και δεν αποκλείεται να είναι και ο πρώτος φοιτητής που θα εγγραφεί στο Ελεύθερο δημοτικό πανεπιστήμιο που θα ιδρυθεί στη Χερσόνησο..

Γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο στη Χερσόνησο

Βράβευσαν το μακροβιότερο ζευγάρι

Η βράβευση του μακροβιότερου ζευγαριού που κερδίζει και ένα ταξίδι, έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε με αφορμή την Ημέρα των Ερωτευμένων  ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Χερσονήσου. Η σύζυγος του κ.Φανουράκη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά όλοι χειροκρότησαν αυτή την ιστορία αγάπης. Όπως ανέφερε συγκινημένη η πρόεδρος της επιχείρησης Δέσποινα Πλευράκη «ο τίτλος  της εκδήλωσης ήταν «μ' αγαπά-δε μ' αγαπά» όπως μας είχαν μάθει ο παππούς και η γιαγιά πως να προσεγγίζουμε την αγάπη μαδώντας τη μαργαρίτα. Το ζευγάρι που βραβεύτηκε συνδέεται 60χρόνια με αγάπη από τις 3 Μαρτίου του 1957.Ο κ.Φανουράκης μας διηγήθηκε την ιστορία και  τον χειροκρότησε το κοινό».

..

Με σπινθηροβόλα κεριά, σαμπάνιες και τριαντάφυλλα οι γέροντες που προέρχονταν από κάθε περιοχή του δήμου Χερσονήσου γιόρτασαν τη μέρα αφού για τους ίδιους η αγάπη μένει ζωντανή και η καρδιά μένει «νέα», για όσο «επιλέξει» ο καθένας…

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΙΚΟΣ 92 ΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΨΟΥΡΑ" ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News