default-image

Έκλεισε η κάθοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη

Κρήτη
Έκλεισε η κάθοδος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε για τις 21 Φεβρουαρίου η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, αφού, όπως επιβεβαιώνεται, έχει ήδη "κρατηθεί" και η αίθουσα του κινηματοθεάτρου "Αστόρια" για τις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την επίσκεψή του στην Κρήτη πρώτο είχε αποκαλύψει το neakriti.gr.

Το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά εκτός από την επίσκεψη στο Λασίθι, όλα δείχνουν ότι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να υπάρξει και συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κρήτης για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΑ ΚΑΘΟΔΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ωστόσο το ακριβές πρόγραμμα της καθόδου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ηράκλειο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Πάντως, απόψε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου συνεδριάζει στις 7:30 το απόγευμα στα γραφεία της στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να υπάρξει μια κάποια οργάνωση για την υποδοχή του Μητσοτάκη και την περιοδεία σε Ηράκλειο και Λασίθι, όπως τουλάχιστον αναμένεται να συμβεί.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι έχει "κλειδώσει" η ημερομηνία της 21ης Φεβρουαρίου για την ομιλία του, δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς λόγω του γεγονότος ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία το επιτελείο του δεν είχε προλάβει να συζητήσει μαζί του και να καθορίσει τις λεπτομέρειες της περιοδείας του στην Ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, όλες οι λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη αναμένεται να συζητηθούν και να οριστικοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και συνέρχεται η Νομαρχιακή Συνέλευση Στελεχών και Μελών.

 Η συνεδρίαση του διευρυμένου οργάνου της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 μεθαύριο το βράδυ, πιθανότατα παρουσία του γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Πάντως, οι πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρουν ότι η ομιλία έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βουλγαράκης μιλώντας στη "Νέα Κρήτη".

Σε εγρήγορση

Την ίδια ώρα, με ευθύνη του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη, "τρέχουν" παράλληλα και σε πολλά επίπεδα δράσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, διευρύνοντας το πολιτικό εκτόπισμα της Ν.Δ. στην κοινωνία.

* Περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Από τις αρχές της νέας χρονιάς ο πρόεδρος του κόμματος έχει πολλαπλασιάσει τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, αναδεικνύοντας τοπικά προβλήματα και παθογένειες, αλλά και στέλνοντας πολιτικά μηνύματα. Πρόσφατα είχε διήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, περιοδεία σε Άργος, Ναύπλιο και Επίδαυρο, καθώς και στη Λέσβο, όπου επισκέφτηκε το χωριό Μόρια, ενώ σε εβδομαδιαία βάση επισκέπτεται περιοχές Αττικής με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως το Περιστέρι, τον Πειραιά και τον Κορυδαλλό, αλλά και τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, το Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" κ.ά. Το επόμενο διάστημα, όπως προαναφέρθηκε, ο Κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει με τους συνεργάτες του περιοδεία στην Ανατολική Κρήτη, σε Ηράκλειο και Λασίθι.

* Πολιτικές ακαδημίες: Πρόσφατα, η Ν.Δ. εγκαινίασε με σύνθημα "Επένδυση στη γνώση" την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της, με στόχο την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της από ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους. Η καινοτόμος δράση επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού της Ν.Δ., που εγκαινιάστηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2016, στέφθηκε από επιτυχία και η συμμετοχή των στελεχών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Στόχος της να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό-στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας και το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 κύκλοι επιμόρφωσης, σε Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Πάτρα.

* Κάρτα μέλους: Την ίδια ώρα, με αξιοσημείωτη επιτυχία προχωρά η κάρτα μέλους της Ν.Δ., όπως τονίζουν στελέχη της Συγγρού. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι είναι πολύ ενθαρρυντική η βοήθεια των μελών του κόμματος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κ. Μητσοτάκη για «λίγα από πολλούς», με απόλυτη διαφάνεια και πλήρη συναίσθηση της δύσκολης περιόδου που ζούμε.

Η κάρτα μέλους έρχεται ως συνέχεια της εξυγίανσης των οικονομικών της παράταξης. Η Ν.Δ. βασίζεται στα 400.000 και πλέον μέλη της που τη στήριξαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν, ζητώντας «λίγα από πολλούς» με απόλυτο σεβασμό στους φορολογούμενους.

Η Ν.Δ. καλεί τα μέλη της να γίνουν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έρχεται με την απόκτηση της κάρτας μέλους. Σήμερα έχουν παραλάβει την κάρτα μέλους περισσότερα από 40.000 μέλη. Η καμπάνια της Ν.Δ. για την κάρτα συνεχίζεται, με κεντρικό μήνυμα «με 1 ευρώ/μήνα βοηθάμε το κόμμα μας να γίνει ακόμα πιο ισχυρό, ακόμα πιο υγιές, ακόμα πιο αδέσμευτο, ικανό να παίξει τον ιστορικό του ρόλο». Την κάρτα μέλους μπορεί να αποκτήσει κανείς τηλεφωνικά στο 210/94.44.222 ή ηλεκτρονικά από το my.nd.gr.

* Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις: Επιπλέον, η ηγεσία της Ν.Δ. προετοιμάζει το τελευταίο διάστημα ένα πραγματικό restart σε Κομματικές Οργανώσεις σε επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, τις παλιές ΕΚΟ (Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις). Με ένα πιο φρέσκο και ευέλικτο κανονισμό λειτουργίας, η ηγετική ομάδα της Πειραιώς επιδιώκει πιο ενεργό, ευέλικτο και παρεμβατικό ρόλο των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων στο χώρο παρέμβασής τους. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται η ουσιαστική ενίσχυση και βελτίωση του έργου των ΔΑΚΕ και η στενότερη συνεργασία με τα υπόλοιπα κομματικά όργανα.

* Νέος κανονισμός της Πολιτικής Επιτροπής: Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα τέλη Ιανουαρίου, ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Πολιτικής Επιτροπής, ο οποίος ανανεώθηκε μετά από 10 και πλέον χρόνια και αναδεικνύει τον κυρίαρχο πολιτικό ρόλο της Π.Ε., ως το ανώτατο συλλογικό πολιτικό όργανο του κόμματος. Όπως ανέφερε ο γραμματέας του κόμματος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνεδρίαση του οργάνου «ο νέος κανονισμός διέπεται από το πνεύμα ανανέωσης και εξωστρέφειας που κυριαρχεί στην παράταξή μας. Επικαιροποιείται, υιοθετεί τις αποφάσεις που λάβαμε στο 10ο τακτικό Συνέδριο της παράταξής μας και ενσωματώνει τις διατάξεις του νέου καταστατικού του κόμματος αποτελώντας επιστέγασμα της προσπάθειας ενίσχυσης και καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας».

* Συνεχίζονται οι συνεντεύξεις από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών: Την προηγούμενη χρονιά ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τη δημιουργία Μητρώου Πολιτικών Στελεχών-Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, «για να προσελκύσουμε αυτό το "χρυσωρυχείο" ανθρώπων νέων, δραστήριων, με κοινωνική παρουσία, με επαγγελματική επάρκεια, με πολιτική ευαισθησία, με πολιτικό κριτήριο, που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά, να έρθουν κοντά στη Ν.Δ.», όπως είπε. Και σήμερα η Ν.Δ. έχει ανοίξει τις πόρτες της σε περισσότερους από 2.500 ανθρώπους, παράλληλα με το έμψυχο πλούσιο και έμπειρο δυναμικό που διαθέτει η παράταξη.

* Οι βασιλόπιτες... των Τοπικών Οργανώσεων: Την ίδια ώρα, οι Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, οι οποίες αποτελούν εφαλτήριο συσπείρωσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα την πίτα της Διοικούσας Θεσσαλονίκης σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα, αλλά και στην Τοπική Οργάνωση Περιστερίου. Συνολικά, 55 από τις 66 Νομαρχιακές Οργανώσεις και 150 Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News