default-image

Συνεργασία Πανεπιστημίου και Δήμου για πολιτιστικές δράσεις

Πολιτισμός
Συνεργασία Πανεπιστημίου και Δήμου για πολιτιστικές δράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του δήμου Ρεθύμνου σε πολιτιστικές δράσεις υπογράφηκε με αφορμή τη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Σαράντα χρόνια προσφοράς στην επιστήμη και την κοινωνία συμπληρώνει φέτος το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Οι πρώτοι του φοιτητές στο Μαθηματικό Ηρακλείου και στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου, το 1977, έχουν διαπρέψει, όπως και το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης που κατατάσσεται ως πρώτο στην Ελλάδα και από τα πρώτα ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρύτανη, Οδυσσέα Ζώρα. Σε μια όμορφη εκδήλωση έγινε απολογισμός και υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το δήμο Ρεθύμνου.

Το διαδίκτυο έφτασε πρώτα στην Κρήτη και μετά στην Αθήνα, χάρις το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως και τα οργανωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, όταν μεσουρανούσε στις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αυτό που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην επόμενή του δεκαετία και μέχρι να συμπληρώσει τα 50 χρόνια παρουσίας του, είναι να καταστεί διεθνώς ακόμη πιο ανταγωνιστικό, με προγράμματα στα Αγγλικά, όπως και φοίτησης εν μέρει από απόσταση, διασαφηνίζει ο αναπληρωτής πρύτανης, Γιώργος Τσιρώνης.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να διαπρέπει παρά την οικονομική κρίση, χρειάζεται όμως ενίσχυση της δωρεάν σίτισης και ιδίως στέγασης των φοιτητών, όπως τονίζει ο αναπληρωτής πρύτανης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης και εν γένει να αντιπαρέλθει των δυσκολιών της οικονομικής ανέχειας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News