default-image

Αγρότες: Από την ανάπτυξη στα συσσίτια του Παππά

Κρήτη
Αγρότες: Από την ανάπτυξη στα συσσίτια του Παππά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κέντρο της Αθήνας σήμερα οι αγρότες των μπλόκων: Ομόνοια, πλατεία Βάθης, Σύνταγμα τα σημεία αναφοράς τους.

''Δεν ζητάμε να μας δώσουν κάτι. Ζητάμε να μας αφήσουν να παράγουμε προκειμένου να ζήσουμε. Δεν γίνεται με τόσους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ασφαλιστικό  και αφορολόγητο κοντά στις 5-6.000 ευρώ να παραμείνουμε στα χωράφια. Δεν μπορούν να μας μιλούν γι ανάπτυξη και την ίδια ώρα να μας στέλνουν στο Καζάνι του παππά για συσσίτια'' επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Χανίων Μανούσος Σταυρινουδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά το συλλαλητήριο οι αγρότες επιστρέφουν στα μπλόκα τους ανά την Ελλάδα ενώ μέχρι την Πέμπτη το πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο των μπλόκων θα έχει αποφασίσει τα περαιτέρω βήματά του.

Αιχμηρός ο ίδιος και κατά απόφασης των λοιπών αγροτών να πραγματοποιήσουν δεύτερη απόβαση στην Ελληνική πρωτεύουσα στις 8 Μαρτίου κάνοντας λόγο για κομματικό συνδικαλισμό.

"Δεν πάμε με νταηλίκι στο κέντρο της Αθήνας. Πάμε  διεκδικώντας το αυτονόητο γι εμάς καθώς δεν αντέχουμε άλλο" λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος. 

Απαντώντας στα περί διαλόγου του Υπουργού είπε πως οι δηλώσεις του δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του με νύχια και δόντια να σταματήσει τις κινητοποιήσεις. 

Δυσφορία κι αιχμές του ιδίου για την απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού να πάει σε δεύτερη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας στις 8 του Μάρτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News