default-image

Δικάζεται ο 15χρονος γιος του Κρητικού "Εσκομπάρ"

Κρήτη
Δικάζεται ο 15χρονος γιος του Κρητικού "Εσκομπάρ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο προσκήνιο επανέρχεται η πολύκροτη υπόθεση του 42χρονου Κρητικού, ο οποίος είχε πέσει στο "δόκανο" των διωκτικών Αρχών πριν από περίπου τέσσερις μήνες, με περισσότερα από 3 κιλά κοκαΐνης.

Εκτός από το 42χρονο, η Αστυνομία είχε προχωρήσει τότε στη σύλληψη της 37χρονης συζύγου του, αλλά και του ανήλικου γιου τους, οι οποίοι επίσης κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών.

Το 15χρονο αγόρι, που φέρεται να εμπλέκεται στις έκνομες δραστηριότητες του πατέρα του, αναμένεται να καθίσει σήμερα Παρασκευή στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι ο ανήλικος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τη μέρα της σύλληψής του, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Έχει δηλαδή συμπληρώσει ήδη τέσσερις μήνες σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΙΑ ΒΟΜΒΑ "ΕΚΑΨΕ" ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΕΣΚΟΜΠΑΡ;

Το γεγονός αυτό σχολίασε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο συνήγορος υπεράσπισης του 15χρονου, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπιση ενός ανήλικου ανθρώπου.

«Είναι ιδιαίτερα αυστηρό αυτό που συμβαίνει για ένα παιδί μόλις 15 ετών, το οποίο δεν προστατεύτηκε από τους γονείς του», δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" ο γνωστός δικηγόρος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΟΝΟΥ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σημειώνεται ότι η κατηγορία με την οποία διώκεται ο ανήλικος είναι διακίνηση ναρκωτικών. Ο νόμος προβλέπει για τους ενήλικες που κατηγορούνται για την εν λόγω πράξη ποινή κάθειρξης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα ισόβια.

Εξάλλου, αξίζει να προσθέσουμε ότι η σημερινή δίκη αναμένεται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του ότι ο κατηγορούμενος είναι ανήλικος.

Το χρονικό

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στα ίχνη του 42χρονου πατέρα του ανηλίκου στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016: Έπειτα από παρακολούθηση μισού χρόνου και μετά από σκάψιμο επτά ωρών (!) σε χωράφι της οικογένειας, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξεθάψουν μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

Η εν λόγω ποσότητα - μαζί με τις υπόλοιπες που εντοπίστηκαν σε χώρους που χρησιμοποιούσε η οικογένεια - ξεπερνούν τα 3,2 κιλά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, μαζί με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου, εντόπισαν την ποσότητα κοκαΐνης που ήταν θαμμένη σε βάθος 60 εκατοστών σε χωράφι σε χωριό του δήμου Γόρτυνας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν την κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε αεροστεγή μπολ. Σημειώνεται ότι τα μπολ περιείχαν και ρύζι, προκειμένου να μη βραχεί και καταστραφεί η ναρκωτική ουσία από το υγρό πιάτων που - επίσης - είχε τοποθετηθεί, προκειμένου να μην εντοπίζεται από σκύλους ανιχνευτές.

Εκτός από το 42χρονο άνδρα - ο οποίος είχε συλληφθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν - την 37χρονη γυναίκα του και τον ανήλικο γιο τους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τότε και τον 79χρονο πατέρα του 42χρονου, ο οποίος είχε ωστόσο αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του.

Ο 42χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εκεί φόρεσε χειροπέδες και το παιδί του, καθώς είχε μεταβεί στο "Ν. Καζαντζάκης" για να παραλάβει τον πατέρα του με το αμάξι. Ακολούθως συνελήφθη η 37χρονη, ενώ τελευταίος συνελήφθη ο παππούς τού μικρού, ο οποίος φέρεται να πέταξε σε κάδο σκουπιδιών ένα πακέτο που περιείχε συνολικά 19.500 ευρώ, λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του 42χρονου, ούτως ώστε τα λεφτά να μη βρεθούν από την Αστυνομία.

Εξάλλου, το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., και το οποίο φέρεται να προέρχεται από έκνομες δραστηριότητες, ανέρχεται στα 26.650 ευρώ.

Επίσης, στα σπίτια και τους υπόλοιπους χώρους που χρησιμοποιούσε η οικογένεια, η Αστυνομία εντόπισε πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τέλος, βρέθηκαν ακόμη δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς κι ένα κυνηγετικό όπλο που ανήκει στον 79χρονο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News