default-image

Νεαρός στο εδώλιο για τη δολοφονία του γέροντα Ανδρουλιδάκη

Κρήτη
Νεαρός στο εδώλιο για τη δολοφονία του γέροντα Ανδρουλιδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε με δεκάδες μαχαιριές από δύο νεαρούς Βούλγαρους, μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες Ηρακλείου, τον Αύγουστο του 2015.

Μετά τη σύλληψη των φερόμενων δραστών, η υπόθεση είχε διαχωριστεί για τον ένα εξ αυτών. Ο λόγος είναι ότι, κατά το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος, ο ένας εκ των κατηγορουμένων ήταν 17 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 71ΧΡΟΝΟΥ

Έτσι, ενώ ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του δικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου - το οποίο του επέβαλε ποινή δις ισόβιας κάθειρξης - ο 18χρονος σήμερα άνδρας θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου.

Το φονικό, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ 57 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι δύο φίλοι εισέβαλαν στο σπίτι του Όθωνα Ανδρουλιδάκη από την πίσω πόρτα, η οποία ήταν ανασφάλιστη, την ώρα που ο 71χρονος κοιμόταν. Οι νεαροί γνώριζαν το θύμα, όπως φέρονται να γνώριζαν και ότι πρόσφατα είχε "σηκώσει" χρήματα από την τράπεζα.

Την ώρα που έψαχναν, ωστόσο, για τα λεφτά, ο ηλικιωμένος ξύπνησε. Οι φερόμενοι δράστες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, με ένα μαχαίρι που βρήκαν μέσα στο σπίτι φέρονται να τον μαχαίρωσαν δεκάδες φορές: Δύο από τις μαχαιριές, μία στο λαιμό και μία στην κοιλιά, ήταν αυτές που προκάλεσαν το θάνατο του 71χρονου.

Αφού ξέκαναν το θύμα τους, οι νεαροί έφυγαν με "λεία" μόλις 100 ευρώ. Λίγες ώρες μετά, η κόρη του ηλικιωμένου βρήκε νεκρό τον πατέρα της μέσα στο υπνοδωμάτιό του και ειδοποίησε την Αστυνομία. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δύο νεαρών είχε αρχίσει...

Δις ισόβια για τον 22χρονο

Πριν από λίγους μήνες, ο 22χρονος Βούλγαρος δικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο ήταν αμείλικτο με τον κατηγορούμενο. Η Έδρα έκρινε ένοχο το νεαρό για όλες τις πράξεις που του αποδίδονταν, εκτός από αυτή της κακόβουλης βλασφημίας.

Οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο τη μέγιστη των ποινών τόσο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, όσο και για τη ληστεία: ισόβια για το φονικό, ισόβια και για την πράξη της ληστείας, λόγω της ιδιαίτερης σκληρότητας που χρησιμοποιήθηκε σε βάρος του άτυχου άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο στάδιο της ανάκρισης οι κατηγορούμενοι έριχναν την ευθύνη για το φονικό ο ένας στον άλλον.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και πριν από μερικές εβδομάδες στη δίκη του 22χρονου, ο οποίος για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι το άτομο που σκότωσε τον Ανδρουλιδάκη ήταν ο 18χρονος. Τέλος, σημειώνεται ότι η σημερινή δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος για τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News