default-image

Στο αυτόφωρο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κρήτης

Κρήτη
Στο αυτόφωρο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε  ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς κ.Αφορδακός ο οποίος δε θέλησε να σχολιάσει προς το παρόν τίποτα για την περιπέτεια που βίωσε καθώς για ώρες έμεινε στο αστυνομικό τμήμα, για μια υπόθεση που ήδη προκαλεί αντιδράσεις.  

Φαίνεται ότι ο ίδιος «πλήρωσε» τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις δεξαμενές κατσιγάρου.

"Ούτε εγκληματίας να ήταν!"

Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Χριστοφοράκης μιλώντας στο neakriti.gr «ήταν μια υπερβολική κίνηση. Τι είναι εγκληματίας; Εδώ άλλοι με σοβαρότερα αδικήματα και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Απ'ότι ξέρω το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το μεσημέρι οπότε και κάλεσαν τον πρόεδρο από το αστυνομικό τμήμα και εκεί τον συνέλαβαν. Μάλιστα τον κράτηκασαν κάποιες ώρες μέχρι που ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί».

Η μήνυση οδήγησε σε αυτόφωρο

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφοράκη η κίνηση έγινε λόγω της μήνυσης που κατατέθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν γνωρίζει τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ενέργεια αυτή .

Όπως σημειώνει «αυτό το πρόβλημα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων το αντιμετωπίζουμε 2-3 χρόνια και όποιος βρίσκεται στην προεδρία της ένωσης κινδυνεύει να βρει τον μπελά του. Το ελαιουργείο της ένωσης έτσι κι αλλιώς έχει κλείσει και αναμένεται να υπάρξει νέα μελέτη. Το συμβούλιο θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις".

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχαία η κίνηση;

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εξελίξεις και από πλευράς της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου που σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Κρατήθηκε στο αυτόφωρο (!)  ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς για το «περιβαλλοντικό έγκλημα» να έχει λήξει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις δεξαμενές κατσίγαρου της Κριτσάς, που λειτουργούν 25 χρόνια  περίπου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς δεν είναι μεγαλοξενοδόχος «αγνώστου διαμονής», να έχει καταπατήσει δέκα χρόνια τις ακτές και να έχει κτίσει τον αιγιαλό και να κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τις καταγγελίες και τις επιτόπιες αυτοψίες.Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς δεν είναι εκδότης - «δημοσιογράφος» που έβγαλε σε σακούλες μερικά εκατομμύρια στο εξωτερικό, για να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Είναι άραγε τυχαίο ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του κ. Αφορδακού στην θέση του προέδρου; Ενόχλησε μήπως κάποιους η επίσκεψη του πρωθυπουργού  και η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι;

Τι επιδιώκουν με αυτές τις ενέργειες; Να κλείσουν τον συνεταιρισμό; Το πρόβλημα του κατσίγαρου, υπαρκτό σε όλη την Κρήτη,  απαιτεί συνολική ρύθμιση». 

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News