default-image

Σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση Ξυδάκη περί δραχμής

Ελλάδα
Σφοδρές αντιδράσεις για τη δήλωση Ξυδάκη περί δραχμής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΧΑ, Νίκου Ξυδάκη, να έρθει στη Βουλή το θέμα της επιστροφής στη δραχμή. «Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού όταν κουβεντιάζουμε για τη μοίρα του λαού. Πρέπει να φτιάχνουμε σενάρια, να βλέπουμε την ιστορική εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης, προκαλώντας αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο.

«Δεν μπορεί να συζητάνε οι άνθρωποι στα καφενεία ή στα σπίτια τους και να μην γίνεται στη Βουλή. Τα περασμένα χρόνια δαιμονοποιήθηκε η οποιαδήποτε κουβέντα, εγώ είχα πει μια κουβέντα με ιστορικό βάθος: "και επί δραχμής, η Ελλάδα μεγαλούργησε"», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτώμενος εάν είναι μια καλή στιγμή για τη σχετική κουβέντα, επικαλέστηκε τις απόψεις Σόιμπλε: «Άμα στην ανοίξουν οι άλλοι, εσύ τι θα πεις; "Εγώ δεν κουβεντιάζω"; Αφού το λέει ο κ. Σόιμπλε».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δήλωση - πρόταση του Νίκου Ξυδάκη. «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Να εξηγήσουν τι κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν, να προχωρήσουν σε εκλογές. Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν την πατρίδα στην άβυσσο της αβεβαιότητας», είπε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Στρώνει χαλί δραχμής η Κυβέρνηση δια του κ. Ξυδάκη; Τι συμβαίνει; Που το πάνε; Τι σχεδιάζουν;», διερωτήθηκε μέσω Twitter o τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News