default-image

Σκόνδρας για Χάμιλτον: «Έκανα μια καλή επιλογή»

Ποδόσφαιρο
Σκόνδρας για Χάμιλτον: «Έκανα μια καλή επιλογή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Σκόνδρας έφτασε αυτή τη μεταγραφική περίοδο μια ανάσα από τον ΟΦΗ αλλά επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό και στην Χάμιλτον της Σκωτίας.

Ο έμπειρος αμυντικός σε δηλώσεις του στο Metropolis έκανε ένα μίνι απολογισμό για τα όσα έζησε στην παρουσία στον ΠΑΟΚ και μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Άγγελό Αναστασιάδη, αλλά δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τον μέχρι πρότινος προπονητή του, Βλάνταν Ίβιτς.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την απόφασή του να πάει στη Σκωτία: «Όλο το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ υπήρχε μια πίεση. Ήμουν στο γκρουπ των παικτών που κάναμε μόνοι μας προπόνηση και δεν με έπαιρνε άλλο να καθίσω. Έπρεπε να βρω μια ομάδα, να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου. Ήρθε η πρόταση από τη Χάμιλτον και είπα "ναι". Είναι μια καλή ομάδα σε ένα πρωτάθλημα που μου ταιριάζει και πιστεύω πως έκανα μια καλή επιλογή. Και το καλοκαίρι είχα πολλές προτάσεις, όμως, δεν με κάλυπταν ποδοσφαιρικά και γι' αυτό δεν έφυγα. Τώρα θεωρώ πως έκανα τη σωστή επιλογή. Ήταν η κατάλληλη πρόταση για να φύγω».

-το αν θεωρεί πως μπορούσε να προσφέρει κι άλλο στον ΠΑΟΚ: «Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ. Έμεινα 3,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ, πρόσφερα αρκετά, έπαιξα πολλά παιχνίδια, όμως, το κεφάλαιο ΠΑΟΚ τελείωσε. Έκανα πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη. Τώρα το αν θα μπορούσα να προσφέρω κι άλλα ή όχι έχει μικρή σημασία. Είμαι στη Χάμιλτον τώρα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

-το τι κρατά από τον ΠΑΟΚ: «Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ με απίστευτο κόσμο. Βεβαίως σε μια ομάδα δεν μπορούν να είναι όλα ρόδινα, υπάρχουν και παρεξηγήσεις καμιά φορά. Παντού γίνεται αυτό».

-τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλους παρά την τεράστια οικονομική επένδυση του Ιβάν Σαββίδη: «Το καλοκαίρι ήρθαν πολλοί παίκτες, όμως, δεν είναι μόνο οι μεταγραφές σε μια ομάδα. Πρέπει να είναι μια οικογένεια. Βλέπουμε άλλες ομάδες με μικρότερο ρόστερ να βρίσκονται πιο πάνω στη βαθμολογία. Μια ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Και στη νίκη και στην ήττα να είναι μαζί. Τρία χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ, ζήσαμε περίεργες καταστάσεις, αλλαγές προπονητών, μουρμούρες. Σε μια ομάδα και στο λάθος και στο σωστό πρέπει να είναι όλοι μαζί. Σίγουρα θα υπάρξουν και τσακωμοί, ούτε μπορεί όλοι να είναι αγαπημένοι. Πάνω από όλα όμως πρέπει να είναι παίκτες, προπονητικό τιμ και διοίκηση όλοι μαζί σαν οικογένεια».

-τον Βλάνταν Ιβιτς: «Δεν τον έζησα πολύ, δεν μπορώ να πω κάτι».

-τον προπονητή που ξεχωρίζει από το διάστημα που ήταν στον ΠΑΟΚ: «Όλοι οι προπονητές ήταν καλοί είτε έπαιζα εγώ, είτε όχι. Καθένας είχε τη φιλοσοφία του και το στυλ παιχνιδιού του που το προσάρμοζε σε κάθε παίκτη. Αυτός που με βοήθησε πολύ εμένα ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης. Έπαιξα αρκετά, βοηθήθηκα και βοήθησα την ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έπαιρνε το 100% από κάθε παίκτη. Έπρεπε να στηριχτεί περισσότερο από τον ΠΑΟΚ».

-το πού μπορεί να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος απαιτεί Πρωτάθλημα και δικαίως, γιατί η ομάδα του ΠΑΟΚ πρέπει να πηγαίνει κάθε χρόνο για Πρωτάθλημα. Έκανε καλές μεταγραφές το καλοκαίρι, όμως, δεν φτάνουν μόνο τα χρήματα. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και χημεία. Μπορείς να φέρεις 20 παικταράδες, όμως, αν δεν έχει χημεία η ομάδα θα πάει χειρότερα».

-το ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει: «Είναι πολύ καλός ο Μάτος και βγάζει μάτια από το καλοκαίρι. Υπάρχουν και οι ταλαντούχοι Μυστακίδης, Πέλκας, Χατζηισαΐας, όμως, πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να πάρουν ευκαιρίες για να αναδειχθούν. Ναι μεν υπάρχει ταλέντο, όμως, χρειάζεται και στήριξη».

-τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, κύριος με όλη τη σημασία της λέξης».

-τη μεταγραφή του στη Χάμιλτον: «Υπέγραψα για έξι μήνες και μετά βλέπουμε. Αν θέλουμε και οι δύο πλευρές το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News