default-image

Γλυκαίνει ο καιρός, πότε "χαλάει" και πάλι

Κρήτη
Γλυκαίνει ο καιρός, πότε "χαλάει" και πάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική βελτίωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες. Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, το χειμερινό σκηνικό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα θα διατηρηθεί και σήμερα, ωστόσο από την Τετάρτη ο καιρός στο νησί μας αναμένεται να "γλυκάνει".

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, το ήπιο χειμερινό σκηνικό των τελευταίων ημερών οφείλεται στην επέκταση του σιβηρικού αντικυκλώνα, ο οποίος μεταφέρθηκε από τα βόρεια στη χώρα μας, προκαλώντας αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο.

Το εν λόγω σκηνικό θα παραμείνει, λοιπόν, και σήμερα: Οι νεφώσεις και οι παροδικές βροχές θα διατηρηθούν κυρίως στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Σημειώνεται, πάντως, ότι σε Ηράκλειο και Λασίθι τα φαινόμενα είναι ασθενέστερα. Εξάλλου, στα νότια του νησιού ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν σήμερα βόρειοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ωστόσο από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν. Στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα οι τιμές θα είναι ακόμη χαμηλότερες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΙΒΗΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ

Τετάρτη

Από την Τετάρτη, αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού, η οποία θα διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή. Αναλυτικότερα, αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, οι άνεμοι θα διατηρηθούν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, με την έντασή τους στα 2 με 3 μποφόρ στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά η έντασή τους θα φτάσει έως και τα 4 μποφόρ. Στο μεταξύ, η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα τις πρώτες πρωινές ώρες, πέφτοντας έως και στους 6 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά. Η μέγιστη τιμή της θα είναι 13 βαθμοί Κελσίου.

Η καλοκαιρία θα διατηρηθεί και την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί-δυτικοί, ενώ η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου. Αναφορικά με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 16 βαθμούς. Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και την Παρασκευή, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Μανόλης Λέκκας, πιθανώς να αυξηθούν οι νεφώσεις και να σημειωθούν ασθενείς παροδικές βροχές, πρόσκαιρα και σε τοπικό επίπεδο. Εξάλλου, οι άνεμοι θα διατηρηθούν ασθενείς από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Μικρή... η χαρά

Χαλάει ξανά από Κυριακή

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, από την Τετάρτη, αν «και δεν αναμένονται Αλκυονίδες ημέρες, αισθητή θα είναι η βελτίωση του καιρού λόγω της αποκατάστασης του υψηλού βαρομετρικού που θα παρεμποδίζει τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων. Παρά τις πρόσκαιρες νεφώσεις, θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία θα αρχίσει, από μέρα σε μέρα, να σημειώνει υψηλότερες τιμές ως προς τη μέγιστη τιμή της, ενώ σε χαμηλές τιμές θα συνεχίσει να διατηρείται η ελάχιστη τιμή της, θυμίζοντάς μας ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Πιθανώς μια μικρή διαταραχή, με περιορισμένα φαινόμενα κατά τόπους, να μας επηρεάσει την Παρασκευή προς το Σάββατο, ενώ με τα μέχρι τώρα στοιχεία αναμένεται από την Κυριακή να επανέλθει η κίνηση διέλευσης χαμηλών συστημάτων που θα προκαλέσουν και πάλι μια νέα περίοδο φαινομένων. Πάντως, το διάστημα αυτό της καλοκαιρίας θα επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στην ύπαιθρο».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News