default-image

Υποβιβασμός για άδειες… next year!

Ποδόσφαιρο
Υποβιβασμός για άδειες… next year!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελαστικός θα είναι και τη φετινή χρονιά ο κανονισμός αδειοδότησης και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ανακουφισμένες αρκετές από τις ΠΑΕ.

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΕΠΟ για την παρουσίαση του νέου κανονισμού αδειοδότησης και την πολιτική της UEFA Licensing System, πρόεκυψαν ευχάριστα νέα για αρκετούς ελληνικούς συλλόγους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο λόγος είναι ότι διευκρινίστηκε ότι δεν θα ισχύσει και πάλι η διάταξη του άρθρου 52 που αφορά την ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων, όπως αναφέρεται στη «Live Sport» και εκτιμάται ότι γίνεται αυτό επειδή θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα ώστε να πάρουν το «ΟΚ» αρκετές ομάδες για το 2017-18.

Η ΕΠΟ είχε χαρακτηρίσει το εν λόγω κριτήριο ως υποχρεωτικό, αλλά τη Δευτέρα (30/01) ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ ότι επειδή καθυστέρησε η σύνταξη του νέου κανονισμού αδειοδότησης , το άρθρο 52 θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Η UEFA επέβαλλε τον περασμένο Νοέμβριο πρόστιμο 50.000 ευρώ λόγω της αδειοδότησης του Πανιωνίου σε δεύτερο βαθμό και είναι κάτι που έπαιξε ρόλο στη σύνταξη του νέου κανονισμού. Η άδεια που χορηγήθηκε στους «κυανέρυθρους» ήταν παράτυπη και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν άναψε το «πράσινο φως» με αποτέλεσμα να αγωνιστεί τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη και δόθηκε εντολή να τροποποιηθούν κάποια άρθρα του κανονισμού.

Παράλληλα, υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε Super League και ΕΠΟ αναφορικά με τις κυρώσεις των ΠΑΕ που δεν θα εξασφαλίζουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Η Λίγκα, λοιπόν, ζητά την τροποποίηση του άρθρου 52β του κανονισμού αδειοδότησης που αφορά την «καθαρή θέση» των ΠΑΕ, με «πάγωμα» της τιμωρίας του υποβιβασμού για δύο χρόνια.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News