default-image

Η ''αβασάνιστη'' απόφαση της πλειοψηφίας για τη ΔΗΚΕΗ

Κρήτη
Η ''αβασάνιστη'' απόφαση της πλειοψηφίας για τη ΔΗΚΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Θα τα βρείτε μπροστά σας'' ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη δημοτική αρχή Ηρακλείου , η οποία παρά τις αντιδράσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες και προειδοποιήσεις των ''Ανοιχτών Οριζόντων'' και των ''Ενεργών Πολιτών'' για το διάτρητο των σχετικών εισηγητικών σχεδίων επέλεξε λίγο νωρίτερα να περάσει διά της πλειοψηφίας της, το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΗ.

Και οι δυο αποφάσεις, υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη συν τη θετική ψήφο της Μόνας Αμανατίδου από τη Άμεση Δημοκρατία. Καταψήφισαν οι άλλες 3 παρατάξεις, οι 2 εκ των οποίων εξαπέλυσαν μια ''ομοβροντία'' πυρών, σκιαγραφώντας μια πρωτοφανή σωρεία λαθών, παρατυπιών, κενών, ελλειπών στοιχείων.

Τόσο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη και Νίκος Γιαλιτάκης από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες αμφισβήτησαν ευθέως την νομιμότητα αλλά και το ορθόν, νομικά και γραφειοκρατικά του προϋπολογισμού και του προγράμματος δράσης της ΔΗΚΕΗ. Δεν έλλειψαν μάλιστα οι σφοδρές αντιπαραθέσεις και οι εντάσεις, με αποκορύφωμα το επεισόδιο ανάμεσα στους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Τα τεκταινόμενα στην εκρηκτική συζήτηση λίγο νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου δεν προξενούν βεβαίως καμμία έκπληξη. Η διαχείριση που έγινε από πλευράς ΔΗΚΕΗ, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της κ. Τσαγκαράκης ήταν προβληματική, με κενά και ελλείψεις.

Η εφημερίδα ''Νέα Κρήτη'' είχε αναδείξει όλες τις προηγούμενες ημέρες το θέμα, ''φωτίζοντας'' τις έντονες πτυχές αδιαφάνειας και παρατυπιών από πλευράς της διοίκησης της ΔΗΚΕΗ που  υπογράμμισαν χθες σε υψηλούς τόνους και τα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Πλέον αναμένονται με ενδιαφέρον οι άμεσες εξελίξεις αφού όπως εκτίμησαν και προειδοποίησαν ευθέως τη δημοτική αρχή οι παρατάξεις των κ. Λυγερού και Κουράκη οι 2 εγκριτικές αποφάσεις δεν μπορούν με τόσα κακώς κείμενα να περάσουν από τα επόμενα ελεγκτικά στάδια και στο προσεχές μέλλον θα γυρίσουν μπούμερανγκ πολιτικά στη Λότζια...

Αποσύρθηκε το θέμα των πάρκινγκ

Στα αξιοσημειωτα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το γεγονός ότι αποσύρθηκε, χωρίς ιδιαίτερης εξηγήσεις μάλιστα το θέμα που αφορά στο τυπικό κλείσιμο των πρώην δημοτικών πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ που βρίσκονται σε επαφή με τα ενετικά τείχη.

Για το δε  ''καυτό'' θέμα των προστίμων στα γραφεία ενοικίασης ιχ. αναφορικά με παλιές κλήσεις του ΚΟΚ (προ του 2017) δόθηκε άλλη μια... αναβολή! Μετά από αρκετή συζήτηση, παρεμβάσεις, αντιπαραθέσεις και εντάσεις δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.

Αντιθέτως, το θέμα παραπέμφθηκε εκ νέου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, εν'αναμονή εξελίξεων από την μικτή νομική επιτροπή (δήμου και επιχειρηματιών) που θα αναλάβει κοινή δράση, στην αναζήτηση κατάλληλης λύσης και φόρμουλας ώστε να σταματήσει η ''ομηρεία'' των επιχειρηματιών, των οποίων κατάσχονται από τον δήμο τα ΑΦΜ και οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News