default-image

Λότζια: "Σφάζονται" για τα 400.000 ευρώ της ΔΗΚΕΗ

Κρήτη
Λότζια: "Σφάζονται" για τα 400.000 ευρώ της ΔΗΚΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΗ, θέμα για το οποίο έχει προβεί σε αποκαλύψεις και η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» .Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις για τα 400.000 ευρώ που προβλέπονταν ως έσοδα-έξοδα για το 2016.

Όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" η δημοτική αρχή επέλεξε έναν δρόμο που ήδη έχει σαφείς ενδείξεις αδιαφάνειας και ενός πρωτοφανούς "πλυντηρίου" αναθέσεων και όχι μόνο.

Αιτούμενο η τήρηση της νομιμότητας

1) Να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ηρακλείου τη ΔΗΚΕΗ με το ποσό των 400.000 ευρώ, που προϋποθέτει τη σύνταξη μελέτης που ονομάζεται "Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης" και απαιτείται έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

2) Να προχωρήσει σε φορολόγηση επιπρόσθετα των δημοτών που θα αποφασίσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που θα παρέχει, μέσω της χρηματοδότησης, που θέλει πάλι μελέτη και αιτιολόγηση για τα εισιτήρια εισόδου ή τα δίδακτρα δομών και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή η εμπειρία των 30 προηγούμενων χρόνων έχει δείξει ότι πολλές χρηματοδοτήσεις Δήμων προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να γίνονται μη νόμιμες δραστηριότητες, ο νομοθέτης έβαλε συγκεκριμένους περιορισμούς και ειδικές νομικές δικλίδες για να γίνεται αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News