Ειδήσεις

Απίστευτο! Έκαναν μίνι κυνοκομείο στο Βενιζέλειο (photos)

Δεν πρόκειται για εικόνες από το Κυνοκομείο Ηρακλείου αλλά από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο!

Απίστευτο αλλά συνέβη. Δεν πρόκειται για εικόνες από το Κυνοκομείο Ηρακλείου αλλά από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV.

Πρόκειται για έναν χώρο, μια ανάσα από την είσοδο του νοσοκομείου, ο οποίος περιφράχθηκε για την προσωρινή… φιλοξενία αδέσποτων, με στόχο να απομακρυνθεί ο κίνδυνος επίθεσης σε ασθενείς και προσωπικό, όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το μίνι… κυνοκομείο στο χώρο του Νοσοκομείου έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στον Σύλλογο Εργαζομένων όσο και σε ασθενείς, με τους τελευταίους μάλιστα να διαμαρτύρονται για τον θόρυβο, από τα δεκάδες σκυλιά που γαυγίζουν, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Για προσωρινή λύση κάνει λόγο η διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος στρέφει τα βέλη του εναντίον του δήμου Ηρακλείου, καθώς όπως υποστηρίζει, παρά τις επισημάνσεις, ο δήμος δεν προχωρεί στην περισυλλογή τους, με συνέπεια το πρόβλημα να διογκώνεται… επικίνδυνα.

«Δεν υπάρχει ούτε μια θέση στο Κυνοκομείο», απαντά ο Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση στο όλο το πρόβλημα.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει γνωστοποιήσει το πρόβλημα στην Εισαγγελία, με τον Πέτρο Ινιωτάκη να επισημαίνει ότι ο δήμος δίνει προτεραιότητα στη περισυλλογή αδέσποτων σε χώρους νοσοκομείων και σχολείων.

Το επίμαχο θέμα πάντως, διχάζει τους πολίτες και εργαζόμενους του νοσοκομείου που ζητούν λύση για τα αδέσποτα από την πολιτεία και όχι από το… νοσοκομείο.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ απαντά

"Η διοίκηση λαμβάνει κάθε μέτρο για την προστασία των επισκεπτών και ασθενών στους χώρους και των δύο νοσοκομείων. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια. Έχουμε ζητήσει και τη παρέμβαση του εισαγγελέα προς τους φορείς που είναι αρμόδιοι. Παράλληλα σε περίπτωση που εντοπισθεί πολίτης να εγκαταλείπει κατοικίδιο ζώο στο χώρο των νοσοκομείων να γνωρίζει ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο έως 15.000 ευρώ".   

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια