Ειδήσεις

«Διπλή» καταδίκη για τον παππού που ασέλγησε σε 4χρονη

Σε κάθειρξη 10 ετών και με την έφεση χωρίς αναστέλλουσα ισχύ, καταδικάστηκε ο 69χρονος που είχε ασελγήσει σε 4χρονο κορίτσι στο Μόδι Πλατανιά Χανίων πριν 10 περίπου χρόνια. Η υπόθεση εκδικάστηκε από μηδενικής βάσης στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου, όμως η ποινή παρέμεινε το ίδιο αυστηρή και χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΕΛΙΚΑ Ο "ΠΑΠΠΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ 4ΧΡΟΝΗ


Μετά από 10 σχεδόν χρόνια ψυχικής και όχι μόνο ταλαιπωρίας, τελεσιδίκως οδηγήθηκε σήμερα από τα δικαστήρια στα κρατητήρια, ο  69χρονος που είχε ασελγήσει σε 4χρονο τότε κορίτσι. Για δικαίωση κάνει  λόγο η οικογένεια του 13χρονου σήμερα κοριτσιού που μετά την απομάκρυνση του ηλικιωμένου από το Μόδι Πλατανιά, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ 4ΧΡΟΝΗ


Η μητέρα και η γιαγιά του κοριτσιού ξέσπασαν πολλές φορές σε κλάματα υπό το φόβο και την οργή, ότι δε θα οδηγούνταν στη φυλακή ο 69χρονος. Πρόκειται για απόφαση-σταθμό στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως σχολιάζει η δικηγόρος της οικογένειας, Ρούλα Παυλαντωνέα, αφού και πάλι καταδικάστηκε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου ο 69χρονος και μάλιστα με την έφεση να μην έχει πια αναστέλλουσα ισχύ, αποτελώντας πια παράδειγμα προς αποφυγή και έμπρακτο τρόπο υπεράσπισης των ανηλίκων που τυχόν υπόκεινται ασελγείς πράξεις.



Το 13χρονο κορίτσι δεν μπόρεσε να παραστεί στο δικαστήριο. Βρίσκεται στα όρια της κλινικής διάγνωσης νευρικής ανορεξίας και μάλιστα μέσα στον τελευταίο μήνα που γίνονταν η νέα εκδίκαση της υπόθεσης, έχασε ακόμα δύο κιλά από την άρνηση φαγητού. Όλα όσα είχε βιώσει στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών, την στοιχειώνουν ακόμα και σήμερα, με τους οικείους της να ευελπιστούν, ότι πια, ο εφιάλτης πέρασε.



Ρεπορτάζ:  Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια