default-image

Υπερναρκωτικό: Προφυλακιστέος ο 3ος εμπλεκόμενος

Κρήτη
Υπερναρκωτικό: Προφυλακιστέος ο 3ος εμπλεκόμενος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 39χρονος που οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας  στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθεί και φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ναρκωτικών που βρέθηκαν στα Καλέσα και την εύρεση μεταξύ αυτών ενός υπερναρκωτικού που μάλιστα δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Κρήτη .

Ο 39χρονος, κατά την απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις ναρκωτικές ουσίες που έχουν κατασχεθεί, επαναλαμβάνοντας ότι οι ποσότητες δε βρέθηκαν στην κατοχή του.

 Την εκτίμηση της ότι ο εντολέας της θα αθωωθεί εξέφρασε ξανά η συνήγορος του 39χρονου επιχειρηματία, η οποία από την πρώτη στιγμή επιμένει στην αθωότητα του.

Το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης

Την περασμένη Παρασκευή οι δύο από τους κατηγορούμενους - ο 40χρονος και ο 47χρονος - κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, μετά τις απολογίες τους, και πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Ο τρίτος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, απολογήθηκε σήμερα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ακόμη ανδρών που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση ναρκωτικών. Οι Αρχές συνέλαβαν την προηγούμενη Τρίτη δύο ντόπιους 39 και 47 ετών, καθώς κι έναν 40χρονο Αλβανό, οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε αγροτική έκταση κοντά στα Καλέσα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εκεί περισσότερα από 700 γραμμάρια κοκαΐνης, ωστόσο κατάφεραν να βρουν και 230 γραμμάρια μείγματος ηρωίνης, ecstasy και αμφεταμίνης, η οποία, στη μορφή "σκόνης-ζάχαρης" που βρέθηκε, δεν είχε εμφανιστεί ξανά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΕΙ Η ΚΡΗΤΗ

MDMA η ουσία που προβλημάτισε

Όπως ανέφερε, ωστόσο, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Άρης Τσατσάκης, η εν λόγω ουσία δεν είναι άλλη από το λεγόμενο «MDMA». Σύμφωνα με τον κ. Τσατσάκη, το MDMA είναι διεγερτική ουσία, η οποία προκαλεί ευεξία - πρόσκαιρη - στο χρήστη της. Η πιο διαδεδομένη μορφή στην οποία συναντάται το MDMA είναι σε χάπι. Υπενθυμίζεται ότι, μετά τον εντοπισμό του μείγματος ηρωίνης, ecstasy και αμφεταμίνης, το εν λόγω εύρημα εστάλη στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΕΚΡΥΒΕ ΛΑΒΡΑΚΙ

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη - Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News