default-image

Μ.Πεπόνης: Ούτε στη φαντασία μας η μείωση της ανεργίας στο 4%  

Κρήτη
Μ.Πεπόνης: Ούτε στη φαντασία μας η μείωση της ανεργίας στο 4%  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανεργία σταμάτησε να αυξάνεται και μειώθηκε κατά 4εις ποσοστιαίες μονάδες υποστήριξε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Η υπουργός Εργασίας 'Εφη Αχτσιόγλου από την Κρήτη δεσμεύτηκε για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και για αρτιότερη στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε σε συνδυασμό με τη σύναψη συμβάσεων με εξειδικευμένους επιστήμονες και με τη αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

Στο Ηράκλειο οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ξεπερνούν το φράγμα του 30%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΗ.

Σε πανελλήνιο επίπεδο μετά από σαρωτικούς ελέγχους που έκαναν πριν λίγες μέρες οι ράμπο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, διαπίστωσαν ότι 39% των επιχειρήσεων παραβίαζε την εργατική νομοθεσία.

''Καμία σχέση οι αριθμοί που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με την πραγματικότητα'' λέει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης.

Αν ήταν έτσι τότε θα είχαμε επιστρέψει στην ανεργία προ κρίσης. Εφεύρημα οι μηχανισμοί καταγραφής εργασίας και ανεργίας του Κου Βρούτση, για επικοινωνιακούς λόγους.  

Αντίθετα η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία διαχρονικά αυξάνεται, οι εκλεκτικοί μηχανισμοί είναι αποδεκατισμένοι και οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 60%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News