default-image

«Καταδίκη της Τουρκικής προκλητικότητας από την Κομισιόν»

Κρήτη
«Καταδίκη της Τουρκικής προκλητικότητας από την Κομισιόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Την καταδίκη της Τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας στα Ίμια ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης».

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας με αφορμή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στα Ίμια κατέθεσε επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την άμεση καταδίκη της Τουρκικής Προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας. 

Αναλυτικά η ερώτηση:

Πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Μια τουρκική πυραυλάκατος, στην οποία επέβαιναν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και οι αρχηγοί των τριών όπλων, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις ελληνικές βραχονησίδες των Ιμίων.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιβαρυνθεί, από την απόφαση του Ανώτατου Ελληνικού Δικαστηρίου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες, καθώς η Τουρκία μια χώρα χωρίς εχέγγυα ενός κράτους Δικαίου δεν εξασφαλίζει τη διεξαγωγή μιας δίκαιης δικής. Κάτι που έχει επισημανθεί και στο πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Τι θέση παίρνει στη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, που θέτει κίνδυνο την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή;

- Θα συμπεριλάβει αυτή τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στην επόμενη Έκθεση Προόδου της ενταξιακής πορείας της χώρας αυτής;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News