Ειδήσεις

Στο σκαμνί ο γιος του βαρόνου της κοκαΐνης

Συνήγοροι υπεράσπισης: «Αρρωστημένη» συμπεριφορά του πατέρα, που δεν άφηνε τη σύζυγό του & το 16χρονο παιδί μακριά από τις “ασχολίες” του.

Αναβιώνει σε λίγες ημέρες στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση του 42χρονου Κρητικού, ο οποίος είχε συλληφθεί, πριν από περίπου τέσσερις μήνες, μαζί με τη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους, καθώς η Αστυνομία φέρεται να βρήκε στην κατοχή του περισσότερα από 3 κιλά κοκαΐνης.

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Ανηλίκων αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Πέμπτη το 16χρονο αγόρι, το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν στις έκνομες δραστηριότητες του πατέρα του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΡΥΒΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 42χρονος άνδρας φέρεται να είχε βάλει στο "κόλπο" τον ανήλικο γιο του, αναθέτοντάς του καθήκοντα μεταφοράς ναρκωτικών.

Πάντως, στα τέλη Σεπτεμβρίου, κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ., οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας του 42χρονου, Διονύσης Βέρρας και Αντώνης Δαμανάκης, είχαν κάνει λόγο για «αρρωστημένη» συμπεριφορά του πατέρα, ο οποίος δεν άφηνε ούτε τη σύζυγό του, ούτε το 16χρονο παιδί του να μείνουν μακριά από τις "ασχολίες" του.

Συγκεκριμένα, αμφότεροι οι δικηγόροι έδωσαν, στο στάδιο της ανάκρισης της υπόθεσης, τη δική τους "μάχη" προκειμένου να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα ότι τόσο η 37χρονη σύζυγος, όσο και ο ανήλικος είχαν γίνει «υποχείρια» του 42χρονου. «Αυτό που έκανε ο άρρωστος αυτός άνθρωπος στη γυναίκα του και το παιδί του είναι ό,τι χειρότερο», ανέφερε τότε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας, Διονύσης Βέρρας.

Όπως επιβεβαιώνει και ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Δαμανάκης, τόσο το ίδιο το παιδί, όσο και η μητέρα του ήταν θύματα του 42χρονου. «Το παιδί το είχε ξεκάνει», είπε αναφερόμενος στο 42χρονο ο κ. Βέρρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο 16χρονος ζούσε υπό το καθεστώς απειλών και εκβιασμών από τον πατέρα του.

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης, πάντως, δεν είχαν πείσει τότε τις δικαστικές Αρχές: Από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας - καθώς μετά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί είχε συλληφθεί και ο 79χρονος παππούς του παιδιού - μόνο το ένα εξ αυτών δεν προφυλακίστηκε: Ο λόγος για τον ηλικιωμένο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. Μετά την απόφαση της προφυλάκισης του ανηλίκου, πάντως, είχε προκληθεί πολύ μεγάλη ένταση από τους συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι αντέδρασαν στην προσωρινή κράτηση του 16χρονου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια