default-image

Google:Ανακαλεί τους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό

Επιστήμη
Google:Ανακαλεί τους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα πολιτών που έχουν διαβατήρια από επτά μουσουλμανικές χώρες, ακόμη και αν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά.

Αυτό όπως είναι αναμενόμενο προκάλεσε αναστάτωση. Ο CEO της Google, Sundar Pichai αποφάσισε να απευθυνθεί στο προσωπικό της εταιρείας και καλεί όσους επηρεάζονται από την απόφαση Trump, να επιστέψουν άμεσα στις ΗΠΑ.

Το Bloomberg πήρε στα χέρια του το μήνυμα του Pichai, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «painful to see the personal cost of this executive order on our colleagues».

Το εκτελεστικό διάταγμα απαγορεύει την είσοδο σε πολίτες από Ιράκ, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία, Υεμένη και Λιβύη, να εισέλθουν στις ΗΠΑ για τις επόμενες 90 μέρες. Η απαγόρευση για τους πρόσφυγες από τη Συρία, ισχύει επ'αόριστον. Η κίνηση του Trump επηρεάζει τους πολίτες από τις παραπάνω χώρες να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, μπορεί να αφορά και όσους διαμένουν νόμιμα στις ΗΠΑ, αλλά έτυχε να ταξιδεύουν εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με την Guardian, η Google δεν επιβεβαίωσε ότι έχει καλέσει πίσω τους υπαλλήλους της, αλλά δήλωσε πως ανησυχεί για την επίδραση της συγκεκριμένης εντολής, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει τους υπαλλήλους της και τις οικογένειές τους από το να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει περιορισμούς στην έλευση ταλαντούχων ανθρώπων στις ΗΠΑ.

«We're concerned about the impact of this order and any proposals that could impose restrictions on Googlers and their families, or that could create barriers to bringing great talent to the US».

Tο Bloomberg αναφέρει ότι πάνω από 100 άτομα που δουλεύουν για την Google στις ΗΠΑ, αλλά έτυχε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, επηρεάζονται από το διάταγμα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Pichai ανέφερε ότι τουλάχιστον 187 υπάλληλοι προέρχονται από τις χώρες στις οποίες ισχύει η απαγόρευση.

Η Google δεν είναι η μόνη που ανησυχεί για τις κινήσεις του Trump. Ο τομέας της τεχνολογίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξειδικευμένους υπαλλήλους που προέρχονται από το εξωτερικό και πολλές εταιρείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις αποφάσεις του νέου Προέδρου.

Πηγή: techblog.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News