Ειδήσεις

Παλαιοπωλείο με "μνήμη" και καλά κρυμμένα μυστικά

Μικροί και μεγάλοι θησαυροί, όλοι κρυμμένοι σ’ ένα όμορφο πετρόχτιστο παλαιοπωλείο στην καρδιά της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι θησαυροί, όλοι κρυμμένοι σ' ένα όμορφο πετρόχτιστο παλαιοπωλείο στην καρδιά της πόλης. Ο κος Βαγγέλης Κρασαγάκης, ανοίγει την πόρτα του παλαιοπωλείου του στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV και αποκαλύπτει τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε αντικείμενο.

Αν και πολλοί περιμένουν πως οι νέοι δεν… πλησιάζουν εύκολα ένα παλαιοπωλείο, ο κος Βαγγέλης έρχεται να καταρρίψει αυτή την άποψη.

Mε τις οικονομικές δυσκολίες να πολλαπλασιάζονται, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να δώσουν προσωπικά τους αντικείμενα σε κάποιο παλαιοπωλείο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζεται, τα ταμπού για το «τι θα πει ο κόσμος» βλέποντας τους να μπαίνουν σε έναν τέτοιο χώρο, παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Μέσα στο παλαιοπωλείο μπορεί να βρει κανείς από ένα σκάφανδρο που σταμάτησε να λειτουργεί το 1970 μέχρι μία μηχανή προβολής κινηματογραφικών ταινιών, ο ήχος της οποίας ξυπνάει μνήμες στους παλιότερους. Ωστόσο, υπάρχουν και αντικείμενα παντελώς άγνωστα στη νέα γενιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τηλέφωνα με το καντράν.

Στη σιά της σύγχρονης εποχής κόντρα στους γρήγορους ρυθμούς που επιβάλλει η τεχνολογία, τα παλαιοπωλεία εξακολουθούν να υπάρχουν αν και πλέον είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν. Παρ' όλα αυτά, για τους αυθεντικούς παλαιοπώλες δεν πρόκειται για ένα απλό επάγγελμα, αλλά για ένα χόμπι που εξακολουθούν να ασκούν με πολύ αγάπη και μεράκι.

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

Σχόλια